Въпреки че петото поколение на мобилната комуникация – известно като

...
Въпреки че петото поколение на мобилната комуникация – известно като
Коментари Харесай

Китай изстреля първия сателит за 6G телекомуникационна мрежа

Въпреки че петото потомство на мобилната връзка – известно като 5G – към момента е в доста ранна фаза на развиване, водещите страни и компании в сектора интензивно работят по планове, свързани с неговия правоприемник - 6G. Китай разгласи, че предходната седмица сполучливо е изстрелял в орбита първия 6G спътник, съобщи Би Би Си. Устройството има тестова функционалност, защото телекомуникационната промишленост към момента не е постигнала единодушие за спецификите на новото потомство мрежа.

По-рано през годината водещият софтуерен южнокорейски колос Samsung също съобщи напредък в създаването на мрежата, като разгласява своя “White paper ”-базов отчет за 6G мрежите.

Прогнозите са 6G технологията да предава данни със скорост 100 пъти по-голяма от 5G, който все още е разполагаем единствено в избрани градове по света. Според някои оценки 6G ще разрешава зареждането  на 100 часа видео за 1 секунда. За да може това да се реализира се чака технологията да употребява високочестотни талази с периодичност от терахерц, което е вълна със 100 пъти по-голяма периодичност от тази на 5G.

Основният проблем на 6G е, че с цел да се обезпечи толкоз бърза скорост, ще би трябвало да се употребяват доста къси талази. Те елементарно могат да бъдат прекъсвани от трудности по пътя им – освен здания, само че даже да вземем за пример дървета, мебели и така нататък Затова главният спор в софтуерните среди е по какъв начин да се обезпечи радиоразпръскването. Единият вид е да се създаде нова технология за предаватели, каквито сега не съществуват. Другият вид е бъдещите смарт телефони да имат функционалността освен да одобряват, само че и да излъчват информация и по този начин да обезпечават непрекъснатост на мрежата.   
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР