Въпреки че министърът на културата и неговите заместници са в

...
Въпреки че министърът на културата и неговите заместници са в
Коментари Харесай

Асистент на Стефан Данаилов поема Национален фонд "Култура"

Въпреки че министърът на културата и неговите заместници са в оставка, измененията в народен фонд " Култура " не престават. След оставките в НФК, които бяха подадени преди няколко месеца, ще бъде обявен открит обществен конкурс за длъжността изпълнителен шеф на НФК. До февруари тази служба се изпълняваше от доктор Мирена Станева. 

До привършване на процедурата по желание на нов шеф УС на НФК избра функционалностите му да поеме Сава Драгунчев, оповестяват от Министерството на културата. Драгунчев е лекар по театрознание и театрално изкуство. Завършил е актьорство за трагичен спектакъл в класа на проф. Стефан Данаилов. Завършил е и английска лингвистика в СУ " Св. Климент Охридски ", както и магистратури по интернационалните политически връзки и сигурност и по макроикономика - също от СУ. Той бе помощник на проф. Данаилов в НАТФИЗ и изведе до дипломиране последния му клас, откакто Ламбо умря през есента на 2020 г. Освен в театъра Драгунчев има опит като експертен оценител в разнообразни стратегии за подкрепяне развиването на културата, в това число и в НФК. Той бе и претендент в състезанието за шеф на Народния спектакъл " Иван Вазов " тази година, извоюван от Васил Василев.

Решението за оповестяване на открит, обществен конкурс се взема за първи път в историята на действието на националния фонд " Култура ", като сега се прецизира и процедурата по желание, оповестяват още от Министерство на културата. Така УС на НФК има опция да продължи дейната си работа, като на съвещанието през днешния ден одобри и резултатите по две от оповестените стратегии -  " Мобилност " и " Награди за високи достижения на учащи в региона на културата ”, допълват от МК. Резултатите ще бъдат оповестени на интернет страницата на НФК. Наградите за високи достижения целят да поощрят възпитаници от държавните учебни заведения по изкуствата и културата, както и студенти от висшите образователни заведения по изкуства. Програма " Мобилност " пък има за цел да подкрепи пътувания за участия в събития и представяния, които разпространяват обичайни и модерни форми на просвета и изкуство на интернационално и национално равнище.

По време на вчерашното заседание със заповед на министъра на културата е назначен и нов член на УС - Яна Генова. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР