Въпреки че ефектът е кратък и твърде малък, питейна вода

...
Въпреки че ефектът е кратък и твърде малък, питейна вода
Коментари Харесай

Защо е важно да пием много вода, когато сме на диета

Въпреки че резултатът е къс и прекомерно дребен, питейна вода може да ви помогне да отслабнете посредством изгаряне на спомагателни калории. Резултатите от изследване, направено през декември 2003 демонстрират, че питейната вода може да помогне за увеличение на скоростта на метаболизма в тялото. Независимо от тези проучвателен изводи неоспорим факт е, че клетъчната хидратация е нужна за ефикасен клетъчен метаболизъм.

Ползи за здравето от водата

Пиенето на повече вода ще ви помогне да изгаряте спомагателни калории всеки ден. Водата е съществена хранителна съставна част и е значима част от здравословното хранене. Тялото се нуждае от вода, с цел да се извършват редица жизненоважни функционалности.

Водата поддържа деликатния електролитен баланс на организма и носи хранителни субстанции към клетките, тъй че те да могат да действат вярно. Тя е главен съставен елемент на течността в кръвта и лимфата, която пък е съществена част от имунната система.

 Минерална вода

Скоростта на метаболизма

Скоростта на метаболизма варира според от възрастта, пола, % на телесните мазнини спрямо чистата мускулна маса и постоянната физическа интензивност. Бебетата, децата и тинейджърите имат по интензивен метаболизъм, дължащ се на растежния хормон в телата им.

Мъжете имат по-бърз метаболизъм от дамите, тъй като те имат по-високи равнища на тестостерон, макар че при дамата метаболизмът се усилва, когато тя е бременна или кърми. Несъмнено метаболизмът на дамата също пада след менопаузата. Макар че питейната вода е здраве, експертите споделят, че упражненията са потвърден способ за забързване на метаболизма ви.

Непреки изгоди от водата

Лекото нарастване в обмяната на веществата, което настава в продължение на няколко минути след приемането на питейна вода, може да се дължи на обстоятелството, че тялото работи за нагряване на вода, която сте изпили. Въпреки че питейната вода не може да усили метаболизма ви непосредствено, пиенето на повече вода усилва размера на кръвта в организма.

 Чешмяна вода

Така тялото получава повече О2 и хранителни субстанции, които доближават до клетките и от своя страна спомагат за отделянето на повече боклуци. Тези процеси спомагат за увеличение на успеваемостта, с която клетките работят.

Адекватен банкет на течности

Това какъв брой вода би трябвало да пиете всеки ден зависи от вашето равнище на интензивност и от това дали сте заболели, бременни и кърмещи. Като за начало можете да сте сигурни, че осигурявате на тялото си задоволително вода, като замените с нея течностите, които сте изгубили. Повечето възрастни отделят към 6 чаши урина всеки ден.

Дишането, изпотяването и придвижванията на червата лишават от тялото ви още към 4 чаши вода. От всичко това се вижда, че тялото ви губи към 2.5 литра вода дневно. Тъй като храната, която ядем, съставлява към 20 % от общия дневен банкет на течности, вие би трябвало да пиете не по-малко от два литра вода дневно.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР