Въпреки че броят на дните на електрическите и хибридни автомобили

...
Въпреки че броят на дните на електрическите и хибридни автомобили
Коментари Харесай

Наемането на елколи за ваканцията расте в световен мащаб

Въпреки че броят на дните на електрическите и хибридни коли чартърен към момента съставлява по-малко от един % от всички резервации в международен мащаб, техният дял се е нараснал доста през последните три години. Това демонстрират настоящи данни от платформата за резервации на коли чартърен billiger-mietwagen.de и портала за ваканционни домове Holidu.

Заедно фирмите изследваха смяната в броя на резервациите за електрически и хибридни коли, и вариантите за зареждане във ваканционни домове и ферми. Броят на дните за резервация на електрически коли чартърен се е нараснал повече от пет пъти през 2019 година, нараствайки с 435 % до към 30 000 сега.

В съпоставяне с класическите мотори с вътрешно горене обаче това демонстрира, че електрическите и хибридните коли чартърен към момента са в малцинство - техният дял от всички резервации е единствено 0,73 %. Докато предходната година единствено приблизително 0,3 % от ваканционните места за настаняване са предложили алтернатива за зареждане, през 2023 година то ще нарасне на към 4,5 %.

Норвегия е най-популярната страна в света за електрически и хибридни коли чартърен - 5,8 % от наетите транспортни средства там се движат електрически. Следват Швеция (5,4%) и Франция (3,5%). Полша (1,9 на сто), Испания (1,2 на сто) и Исландия (1,1 на сто) също ръководят дял от над един %.

Сред 20-те страни с резервации на елмоболи за отмора Германия заема едвам десето място с дял от 0,6 %, само че демонстрира максимален напредък - от 2019/2022 до 2022/2023 делът се е нараснал повече от 100 пъти (от 0,005 % до 0,644 % ). Сред 100-те града с най-вече резервации е Марсилия с 11,2 %. С Париж (7,8 процента), Осло (7,1 процента), Стокхолм (6,5 процента) и Бордо (6,5 процента), още два френски града влизат в челната петица в допълнение към скандинавските столици.

За да пътувате безпроблемно с коли, които имат електрическо задвижване, би трябвало да има подобаващи варианти за зареждане. В световно съпоставяне делът на ваканционните жилища чартърен с алтернатива за зареждане е към 4,5 %. Както при резервациите за коли чартърен, Норвегия също е водач тук. 13,3 % от местата за настаняване в Норвегия, предлагани на Holidu, оферират съответната зарядна станция.

Много места за настаняване в други европейски страни също са оборудвани със станция за зареждане - в Холандия (12,8%), Словения (9,7%), Швеция (8,9%) и Австрия (8,4%). Що се отнася до градовете, Билунд (42 процента), Айндховен (25 процента), Осло (22 процента), Гьотеборг (21 процента) и Хелзинки (19 процента) са напред.

Дори надалеч от огромните градове, такива места за настаняване към този момент са по-лесни за намиране, в сравнение с единствено преди няколко години - до момента в който имаше единствено няколко сходни места за настаняване в Майорка през 2018 година, през днешния ден има над 200 ваканционни къщи или ваканционни жилища, които оферират на своите посетители комфортни зареждане непосредствено в къщата.

Порталът за резервации Holidu направи търсенето на настаняване със зарядна станция доста по-лесно с алтернатива за пречистване. Ако филтърът е задействан на уеб страницата, в резултатите от търсенето ще се демонстрират единствено ваканционни къщи и жилища със зарядна станция непосредствено в мястото за настаняване.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР