Въпреки анализите от понеделник, че случващото се в Каталуня няма

...
Въпреки анализите от понеделник, че случващото се в Каталуня няма
Коментари Харесай

Каталунската криза продължава да влияе на пазарите в Европа

Въпреки анализите от понеделник, че протичащото се в Каталуня няма да повлияе дълготрайно на пазарите и на еврозоната, през днешния ден след акциите на испанските банки пострадаха и тези на други европейски институции.

В първия ден след вота акциите на няколко испански банки регистрираха забележими спадове. Водещият показател на борсата в Мадрид Ibex спадна под 10 000 пункта за пръв път от март 2015 година откакто напрежението сред Мадрид и Барселона се задълбочи, оповестява " Ройтерс ".

От котировките на основаните в Каталуня Caixabank и Banco Sabadell, които бяха първите жертви на протичащото се, се вижда, че тази заран са задълбочили загубите. Двете банки изгубиха в ранната търговия надлежно 4.9 и 4.3 на 100. В обръщението си към нацията във вторник вечерта кралят на Испания упрекна каталунците, че унищожават правилата на демокрацията.

Италианските банки също понесоха удари в днешната търговия, като Banco BPM и UBI Banca изгубиха надлежно 4 и 3.1%.

Паневропейският показател STOXX 600 спадна с 0.2% рано сутринта.

Лоран Гаетани, завеждащ Degroof Petercam Gestion във Франция, разяснява пред организацията, че е сюрпризиран от въздействието на каталунската рецесия върху пазарите на фона на прогнозата, че е малко евентуално да се стигне до действителна самостоятелност.

Други вложители не считат, че има кой знае какво въздействие на рецесията върху пазарите.
Единственият показател в Европа, който не загуби при днешната търговия, бе немският DAX.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Кризата в Каталуня (31)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР