Въоръжените сили се намират в пунктовете за постоянна дислокация и

...
Въоръжените сили се намират в пунктовете за постоянна дислокация и
Коментари Харесай

Адм.Ефтимов: Взимат се мерки заради влошаващата се среда на сигурност в Черно море

Въоръжените сили се намират в пунктовете за непрекъсната дислокация и базиране, като правят планова активност за повишение на готовността си и реагиране при рецесии в народен и съюзен формат. Това съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов през вчерашния ден, в взаимно изказване с министър-председателя на Република България Кирил Петков, оповестиха от Министерството на защитата. В него той уточни още, че влошаващата се среда на сигурност в Черноморския район постанова предприемането на ограничения в отговор на рецесия.
Формирования от всички типове въоръжени сили и командвания организират мероприятия за повишение на ситуационната информираност за взимане на обосновани решения; поддържане на подготвеност за осъществяване на мероприятия за гарантиране на суверенитета на страната ни; подготовка за отговор на дейности, застрашаващи независимостта на България и присъединяване на контингенти от въоръжените сили в задачи и интервенции зад граница. В момента е в ход увеличение на присъединяване ни в интервенцията на Европейски Съюз в Босна и Херцеговина.
Адмирал Емил Ефтимов уточни, че в съюзен формат НАТО задейства проектите за степенуван отговор за отбрана на страните от източния фланг на Алианса. Паралелно с това висшият командващ на силите в Европа е подхванал редица ограничения в отговор за повишение готовността за въздържане и съгласуван съюзен отговор при ескалиране на рецесията. В този подтекст не престават уговорките на българските въоръжени сили по увеличаване на бдителността и поддържането на подготвеност за присъединяване в съюзните действия, както и дейна поддръжка като страна-домакин. „ В съдействие с останалите министерства и ведомства имаме подготвеност при нужда да осигурим навременно напредване на съюзни сили на територията на страната “, уточни в умозаключение адмирал Емил Ефтимов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР