Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) потвърдиха, че са атакували Антоновския

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) потвърдиха, че са атакували Антоновския
Коментари Харесай

Украйна потвърди удара по Антоновския мост

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) потвърдиха, че са атакували Антоновския мост в Херсонска област , това заяви прессекретарят на оперативното командване " Юг " Наталия Гуменюк, представена от Руската работа на Би Би Си.

По-рано окупационните управляващи на Херсонска област оповестиха, че четирима души са починали вследствие на офанзиви на мост през Днепър. Екатерина Губарева от окупационната администрация на региона твърди, че двама от тях са чиновници на телевизионната компания " Таврия ", която се появи след окупацията на Херсон. Засега обаче е посочено името на една от жертвите - Олег Клоков, някогашен чиновник на съветските федерални телевизионни канали, който е отишъл в Херсон, с цел да започва канала " Таврия ".

В същото време Въоръжените сили на Украйна обявиха, че по време на обстрела на Антоновския мост там не може да има цивилни, защото в региона е въведен непоколебим полицейски час. " Многократно съм подчертавала, че не удряме сериозна инфраструктура, цивилни селища и локалното население ", сподели Гуменюк.



Както отбелязва " Телеграм " каналът на ведомството, ударите наоколо до Антоновския мост са осъществени през нощта, първите известия за това се появиха в 23:00 часа - няколко часа след затварянето на прехода за цивилни. Работата през нощта на моста може да демонстрира, че по това време е имало прекачване на съветски военни сили от единия бряг на Днепър на другия.

От окупационните управляващи обаче обявиха, че и през нощта мостът е бил ангажиран от частни коли, които са се евакуирали на другия бряг на реката.

Припомняме, че преди няколко дни новоназначеният главнокомандващ на съветските сили в Украйна военачалник Сергей Суровикин сподели пред съветските медии, че в региона на Херсон се е основала " напрегната " обстановка и поддържа оповестените по-рано проекти на окупационните управляващи за евакуация на цивилното население. Той съобщи, че във връзка със създалата се обстановка, не изключва " вземането на сложни решения ".


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР