Въоръжените сили на Украйна са задържали позициите си на източния

...
Въоръжените сили на Украйна са задържали позициите си на източния
Коментари Харесай

ВСУ разширяват контрола над левия бряг на Днепър

Въоръжените сили на Украйна са задържали позициите си на източния (левия) бряг на река Днепър в Херсонска област и са разширили контрола над регионите северно от Подстепное. Това се споделя в последния отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната, предава РБК-Украйна, представена от Фокус.

По така наречен Южна ос съветските войски са почнали офанзиви покрай границата на Донецк и Запорожие на 6 ноември, само че не са постигнали прогрес. Генералният щаб на ВСУ заяви, че съветските сили са атакували несполучливо край Староморске.

Руският батальон " Восток ", настоящ в региона на границата на Донецко-Запорожката област, изяснява, че неприятното време не е уместно за висока бойна интензивност, а артилерийските дуели се водят най-вече на фронтовата линия.

Геолокационни фрагменти, оповестени на 6 ноември, демонстрират, че съветските войски са напреднали леко на изток от Загорни (11 км югозападно от Гуляй-Поле).

Руски боен сътрудник твърди, че край Вербовое не престават позиционните боеве и че украинските сили се пробват да разстроят съветските отбранителни системи в региона.

Друг съветски боен блогър твърди, че ВСУ правят периодически местни офанзиви с лимитирани сили покрай Копан, Робота, Вербовое и Новопрокопка.

Генералният щаб на ВСУ сили заяви, че силите на Киев са отбили съветски офанзиви северно от Нестерянка и покрай Пятихатки.

Руският " боен сътрудник “ рапортува, че украинските сили към момента държат позиции в една част от Кринки (30 км източно от Херсон), макар опитите на Русия да изтласка ВСУ от източния бряг на река Днепър. Според известия украинските сили са разширили контрола над своите позиции северно от Подстепно (17 км източно от Херсон).

Друг блогър, обвързван с Кремъл, акцентира, че украинските войски са отблъснали съветска офанзива покрай Кринки.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР