Въоръжените сили на Украйна са поразили обект на алкохолния монопол

...
Въоръжените сили на Украйна са поразили обект на алкохолния монопол
Коментари Харесай

Украйна удари винпром в Русия

Въоръжените сили на Украйна са поразили обект на алкохолния монопол на Русия „ Росспиртпром “ на територията на Курска област в Тьоткино. За офанзива против селото заяви в Телеграм канала си губернаторът на региона Роман Старовойт, съобщи OffNews.

По думите на Старовойт следващата офанзива на украинците е била ориентирана против винпрома в Тьоткинои и е осъществена на разсъмване. „ За страдание приключи с покруса. “ – разяснява губернаторът. По предварителни данни при удара против алкохолния цех на „ Курскпродукт “ ООД е умрял най-малко един човек. Това е цивилният водач на камион, който доставил суровина за винпрома. „ Противникът нанесе няколко удара по този обект, има ранени, оказва им се първа помощ. Сега в селището се унищожават пожарите, потърпевши са няколко къщи, има известия за невзривили се снаряди. Всички оперативни служби са на място, експертите работят с цел да фиксират закононарушението. “ – рапортува Старовойт.

„ На всички потърпевши фамилии ще окажем цялата нужна помощ, потеглям незабавно към региона. “ – реагира Курският губернатор. Тьоткино бе подложено на обстрел от украинска страна над пет пъти, за последно единствено през вчерашния ден, отбелязва ТАСС. Проруските сепаратисти от така наречен Луганска национална република в Източна Украйна оповестиха за два обстрела от украинска страна през последното денонощие, при които са били ранени двама цивилни.

Според данни на уеб страницата „ Ечемик, малц, хмел и бира “ заводът в Курск е на четвърто място в Русия по произвеждане на алкохол в Руската федерация с 2.7 милиона декалитра. Фабриката е учредена през 1865 година от притежателя на „ захарната империя “ на Русия и скришен имперски консултант Николай Артемиевич Терещенко и още в зората на своето битие е бил един от най-големите в страната. Заводът създава ректифициран етилов алкохол от хранителни първични материали, включително и денатурат и е от най-големите доставчици на производителите на алкохолни питиета в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР