Въоръжени полицаи нямат право да влизат в сградата на Народното

...
Въоръжени полицаи нямат право да влизат в сградата на Народното
Коментари Харесай

МВР отговори на НСО за медсестрите

Въоръжени служители на реда нямат право да влизат в постройката на Народното събрание. Така основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов отговори на упреците на НСО във връзка рецесията с барикадиралите се в постройката на някогашния партиен дом медсестри. Началникът на службата бригаден военачалник Красимир Станчев, съобщи, че момчетата му са били оставени да се оправят сами със обстановката, макар че са имали право на достъп психолози от Института на Министерство на вътрешните работи не са се появили в парламентарната постройка.

„ Когато ние използваме психолози, ги изправяме против хора, които са направили тежки престъпни закононарушения. Никога, когато сме употребявали сътрудниците, не сме очаквали да свършат нашата работа “, отговори на упреците Ивайло Иванов.

Министерство на вътрешните работи са били наясно със обстановката в някогашния партиен дом, като реакцията на чиновниците не е била забавена, а е била в границите на вероятното, откакто въоръжени служители на реда нямат право да влизат в постройката по закон, разяснява още Иванов. И добави: „ Шефът на НСО си има лично мнение “

Ивайло Иванов уточни, че през вчерашния ден вечерта Министерство на вътрешните работи са били осведомени със обстановката в някогашния Партиен дом. „ Преценихме, че няма заложническа рецесия, няма терористичен акт, изрично нямаше данни за опасност за живота и здравето на чиновниците на Народно събрание и на медицинските сестри “, уточни основният секретар на Министерство на вътрешните работи. Той акцентира, че постройката е стратегически обект със специфичен статут и въоръжени служители на реда могат да бъдат в нея единствено при избрани обстановки, като вчерашната не е била една от тях.

След утринната ескалация на напрежението пожарникари докараха специфична гумена платформа под прозорците. Това обаче стана повече от половин час, откакто се наложи гардовете да се пробват да убедят протестиращите да се приберат назад в залата и да освободят перваза.

„ Поне от това, което аз гледах, не сме видели този човек да има предпочитание да скача. Реагирахме, само че ни трябваше време да отидат сътрудниците от пожарната ", уточни Ивайло Иванов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР