Външно министерство ще извика македонския посланик в София във връзка

...
Външно министерство ще извика македонския посланик в София във връзка
Коментари Харесай

Външно вика македонския посланик заради стрелбата

Външно министерство ще извика македонския дипломат в София във връзка със стрелбата против българския културен клуб в Охрид.

Ще му бъде връчен изострен демарш, осведоми бТВ.

Още нощес българските дипломати са уведомили в детайли управлението на Европейската комисия за тежкия случай в Охрид.

Около 20.00 часа локално време нощес бе изпразнен един пълнител при стрелбата против българския клуб. Веднага след нападението българският консул в Битоля Димитър Иванов дойде на място. Само в помещението на клуба във вътрешността му бяха открити 8 патрона.

Реакция от Министерство на външните работи на Република Северна Македония към този момент има като в нея се приказва за " вандалски акт ". Изразява се тревога от случая и се прикани „ способените институции да подхващат нужните ограничения за разкриването на причинителите и да бъдат подхванати нужните ограничения за гарантирането на работата на този и на всички останали цивилен клубове в страната “. В съобщението не се показва, че става въпрос за въоръжено нахлуване против български клуб.

Според него се отбелязва, че „ всички жители на страната имали свободата да показват своите убеждения и да пазят правата си, които са обезпечени от Конституцията на една почтена страна-кандидат за участие в Европейски Съюз “.

Това е следващото нахлуване по българския културен клуб „ Цар Борис III ” в Охрид. На 12 октомври тази година бе потрошен надписът, който се намира над входната врата. Клуб „ Цар Борис III ” беше открит на 7 октомври измежду проведени викания от обидни думи против България, а против постройката бяха хвърляни камъни и яйца. Само няколко дни след формалното разкриване на клуб „ Ванчо Михайлов “ в Битоля, входната врата беше опожарена, като нарушителят Ламбе Алабаковски бе пуснат на независимост.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР