Външният министър Сергей Лавров, коментирайки възможното признаване на самопровъзгласилите се

...
Външният министър Сергей Лавров, коментирайки възможното признаване на самопровъзгласилите се
Коментари Харесай

Лавров оцени възможността за признаване на ЛНР и ДНР

Външният министър Сергей Лавров, разяснявайки вероятното признание на самопровъзгласилите се републики на Донбас, уточни нуждата да се принуди Киев да съблюдава Минските съглашения.

„ Въпросът за признаването би трябвало да се преглежда в подтекста на нашата твърда линия да принудим Запада да принуди Киев да съблюдава споразуменията от Минск. Тогава всичко ще бъде наред, както е планувано в този документ, апропо, утвърден от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", сподели Лавров в изявление за радиостанциите " Спутник ", " Ехо Москвы ", " Говорит Москва " и " Комсомолская истина ", съобщи РИА Новости.

Освен това министърът на външните работи предложи да се обезпечат компенсации на сънародниците, които желаят да се върнат в родината си.

„ Сънародници, които желаят да се върнат в родината си... Тук има такава въведения: да вземем за пример имам вяра, че е в наш интерес... в ползите на всички страни от Оперативно-наблюдателно дело всички жители на новите самостоятелни страни да останат там, където са родени, където са се открили. Разбира се, това изисква унищожаване на всяка форма на дискриминация и в идеалния случай бих предпочел руснаците да живеят умерено и да просперират в Казахстан и във всички други републики от някогашния Съветски съюз. Е, за тези, които желаят да се реалокират, несъмнено, би трябвало да им се обезпечат оптимално удобни условия за това “, сподели той.

Според него през 2021 година броят на районните стратегии за презаселване към този момент е надхвърлил 80. „ Това е дружно с федералната стратегия. Включително в районите на Далечния Изток и Забайкалия, които считаме за предпочитани за изпращане на искащите да се заселят в Руската федерация “, означи ръководителят на ведомството.

Припомняме, че депутатите от Комунистическата партия на Руската федерация, ръководени от водача на партията Генадий Зюганов, внесоха в Държавната дума план на послание на камарата до съветския президент Владимир Путин, в който приканват за признание на независимостта на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики. Песков сподели, че Кремъл не разяснява това предложение, до момента в който Държавната дума не прегледа проектодокумента.

През декември предходната година Песков сподели, че е мъчно да се планува признаването от Русия на самопровъзгласилите се ЛНР и ДНР.

По-рано Лавров съобщи, че Западът е във военна полуда, говорейки за желанието да „ накаже “ Русия за хипотетично плануваната „ офанзива “ против Украйна. В същото време той акцентира, че Русия е подготвена за всевъзможни развития в областта на сигурността. „ Ние не нападнахме никого, те постоянно ни нападнаха. Тези, които направиха това, постоянно получиха заслуженото “, сподели ръководителят на съветското външно министерство. Лавров изрази убеденост, че Западът в действителност желае да се случи същинска провокация в Украйна. Москва от своя страна предложи Европейски Съюз да размрази следите на договарянията за сигурност.

Русия неведнъж отхвърля подправените оценки на Съединени американски щати за подготовката за инвазия в Украйна. Москва твърди, че Съединени американски щати са създали проект за специфична интервенция за утежняване на обстановката към Украйна и упрекват Русия за това. От Кремъл обясниха, че осведомителното напрежение към придвижването на съветските войски през негова територия се нагнетява, с цел да се демонизира Русия и да се нарежда като „ агресор “. Външният министър Сергей Лавров упрекна Съединени американски щати, че провокират военна нервност покрай границите на Русия.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР