Външният министър Екатерина Захариева е обсъдила Българското европредседателство с австрийския

...
Външният министър Екатерина Захариева е обсъдила Българското европредседателство с австрийския
Коментари Харесай

Екатерина Захариева е гост на бала във Виенската опера

Външният министър Екатерина Захариева е разискала Българското европредседателство с австрийския федерален министър по европейските въпроси Гернот Блюмел. Двамата са изразили удовлетворение от взаимната работа на страните ни за европейската вероятност на Западните Балкани, като опция за непоклатимост и разцвет в района. Захариева беше във Виена и като посетител на австрийския външен министър Карин Кнайсъл на бала във Виенската опера - най-бляскавото празненство от балния сезон.

Австрийският канцлер Себастиан Курц дебютира на бала във Виенската опер, дружно с приятелката си Сузане Тиер. Балът прочут освен като охолно светско събитие, само че и като мотив за политически срещи. Тази година австрийският президент Александър ван дер Белен предложения украинския си сътрудник Петро Порошенко и брачната половинка му Марина.

Порошенко организира работни диалози с президента и канцлера в следобедните часове. Той беше прицел на митинг пред постройката на операта, където се появи активистка на Фемен.

Гост на канцлера Курц беше ирландският министър председател Лио Варадкар, а външният министър Карин Кнайсъл предложения българската си колежка Екатерина Захариева.

Извън политиката, погледите бяха ориентирани към американската кинозвезда Мелани Грифит - гостенка на австрийския милиардер Ричард Лугнер.

В залата още веднъж прозвучаха думите " Всичко е валс ". Сред 150-е двойки от дебютанти, които откриха събитието, бяха двама млади танцьори със Синдром на Даун - знак, че там се одобряват другите.

Около 1 млн. и 400 хиляди евро коства преобразяването на оперния салон в красива бална зала. Общите разноски се пресмятат на към три и половина милиона, само че приходите ги надвишават с близо милион.

Традицията с баловете в австрийската столица датира от началото на 19 век, само че първият бал във Виенската държавна опера е през 1935 година. Сега това е кулминационната точка на балния сезон.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР