Външните министри от Г7 се събират за десети път тази

...
Външните министри от Г7 се събират за десети път тази
Коментари Харесай

Външните министри на Г7 обсъждат енергийна помощ за Украйна

Външните министри от Г7 се събират за десети път тази година. Този път диалозите им се организират в Мюнстер и хазаин е немската външна министърка Аналена Бербок.

Министрите от Германия, Франция, Англия, Канада, Япония, Съединени американски щати и Италия ще разискват най-много войната в Украйна. Една трета от електро- и топлоцентралите на страната бяха разрушени от съветски ракети и Г7 ще търси решение на това по какъв начин да се снабдят хората в Украйна с ток и топлота за зимата. Зимната помощ ще се координира на равнище Г7, а за енергийната инфраструктура ще бъде притеглен и Европейски Съюз.

Тази заран бе разисквана и „ зърнената война “, както я назова Аналена Бербок. Русия блокира износа на украинско жито и освободи блокадата чак след намесата на Турция и Организация на обединените нации.

„ Москва би трябвало да спре с изнудването на целия свят. Дали фамилиите в Ливан, Нигер или Бангладеш са в положение да си купят самун не трябва да зависи от военните проекти на Русия “, съобщи Аналена Бербок.

На срещата е показан и Африканският съюз.

С министрите от Кения и Гана Г7 ще разиска сигурността на доставките на храни.

Довечера министрите от Г7 ще обсъдят и връзките с Китай. Тема ще е и инвестицията на китайската държавна компания Cosco в пристанището на Хамбург. Това провокира много разногласия измежду сътрудниците на Германия, само че и в ръководещата коалиция.

В публикация за „ Франкфуртер Алгемайне Цайтунг “ немският канцлер Олаф Шолц разгласи през днешния ден преди отпътуването си за аудиенция в Пекин новата немска тактика по отношение на Китай. Той се разгласи срещу напълно отделяне на бизнеса от Китай, само че съгласно него би трябвало да се отстранен едностранните зависимости. Освен бизнес-отношенията в Мюнстер министрите от Г7 ще обсъдят и обстановката в Тайван.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР