Външните министри от Г7 (Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Обединеното

...
Външните министри от Г7 (Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Обединеното
Коментари Харесай

Г-7 призова Русия да спре провокациите

Външните министри от Г7 (Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Обединеното кралство и Съединените американски щати) и висшият представител на Европейския съюз приканиха Русия да „ приключи провокациите си “ на границата сред Украйна и Русия.

Външните министри обявиха, че са „ надълбоко загрижени от огромното продължаващо струпване на съветски военни сили по границите на Украйна и в нелегално анексирания Крим. "

Министрите обявиха, че дейностите на Русия съставляват „ дестабилизиращи действия “.

„ Призоваваме Русия да приключи провокациите си и неотложно да деескалира напрежението в сходство с интернационалните си отговорности “, се споделя в изказването. „ По-специално, ние призоваваме Русия да съблюдава правилата и уговорките на ОССЕ, които е подписала, по отношение на прозрачността на военните придвижвания и да отговори на процедурата, открита според глава III от Виенския документ. “

„ Подчертаваме мощната си благодарност и непрекъсната поддръжка за напъните на Франция и Германия посредством Нормандския развой за обезпечаване на цялостното използване на споразуменията от Минск, което е единственият метод за трайно политическо решение на спора “, продължиха министрите. „ Призоваваме всички страни да се включат градивно в Тристранната контактна група по предложенията на ОССЕ за потвърждаване и подсилване на прекратяването на огъня. “

Миналата седмица американската задача към Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) заяви, че Русия не е участвала на договаряния за събаряне на насилието на границата, за което прикани Украйна.

Докладите сочат, че в региона на Донбас в източна Украйна има повече войски, в сравнение с по време на анексирането на Крим през 2014 година

Държавен секретар Антъни Блинкен беседва с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в понеделник, където те разискаха възходящата експанзия на Русия.

„ Секретарят Блинкен и генералният секретар Столтенберг разискаха редица въпроси, в това число непосредствената нужда Русия да спре агресивното си военно струпване по границите на Украйна и в окупирания Крим “, се споделя в изказване на Държавния департамент.

Миналата седмица бе обявено, че Съединени американски щати ще изпратят два военни кораба до Черно море в отговор на натрупването на военни сили в Русия. Корабите ще останат в Черно море до 4 май.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР