Външните министри на Европейския съюз обмислят заедно да посетят Киев,

...
Външните министри на Европейския съюз обмислят заедно да посетят Киев,
Коментари Харесай

Теодора Генчовска: Външните министри на ЕС обмислят заедно да посетят Киев

Външните министри на Европейския съюз обмислят дружно да посетят Киев, заяви външният министър Теодора Генчовска. В първото си изказване пред медиите Генчовска увери, че Европейският съюз и НАТО са единни в позициите си за рецесията в Украйна и напрежението с Русия. Актуализирани са всички проекти за евакуация на дипломатите ни от Украйна, както и на българите в страната, добави външният министър. Евакуацията ще става със съдействието на страните от НАТО и Европейски Съюз.

" Ние би трябвало в еднакъв миг, при положение на потребност, да тръгнем да евакуираме нашите хора, тъй като това е също доста значим сигнал ".

По тематиката Северна Македония Теодора Генчовска заяви, че полемиката по политическите въпроси с външния министър Буяр Османи е с по-разширен обсег. България е дала обещание на Скопие да помогне за евакуация и на дипломати от Северна Македония, в случай че се наложи и още.

" И още една тематика, която по-скоро реферира в подтекста на алианса – България още веднъж възобнови предлагането си да реализира защита на въздушното пространство на Република Северна Македония ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР