Външните министри на ЕС одобриха санкции срещу 11 човека заради

...
Външните министри на ЕС одобриха санкции срещу 11 човека заради
Коментари Харесай

ЕС одобри санкции на 11 човека заради нарушаване на правата в три държави

Външните министри на Европейски Съюз утвърдиха наказания против 11 индивида поради нарушавания на правата на индивида в Китай, Мианмар и Русия, съобщи БГНЕС.
Четири китайски длъжностни лица и една държавна институция са в черния лист поради репресиите на Пекин над уйгурското малцинство.
Този мощно алегоричен ход е първият път, когато Брюксел санкционира Пекин, откогато наложи оръжейно ембарго през 1989 година след събитията на площад Тянанмън, заяви Агенция Франс Прес.
Китайското външно министерство предизвести, че Пекин ще " реагира с твърда ръка " против всевъзможни наказания поради дейностите си в западния район Синдзян.
Мерките са част от пакет от наказания поради нарушение на човешките права, ориентирани към лица от Русия, Северна Корея, Еритрея, Южен Судан и Либия, прецизираха дипломати.
 Пандемията заплашва Европейски Съюз с разпад, Брюксел няма право на повече неточности Пандемията заплашва Европейски Съюз с разпад, Брюксел няма право на повече неточности
Три страни членки на Европейски Съюз поръчаха съветски ваксини, а Италия даже ще ги създава. За смут на Брюксел най-малко още 6 страни не желаят да се съ...
Механизмът, предопределен да улесни блока при санкциониране на нарушителите на правата, започва този месец със наказания против четирима съветски чиновници поради ареста и осъждането на рецензия на Кремъл Алексей Навални.
Дипломати обявиха, че ще бъдат ориентирани към лица, които стоят зад злоупотреби в района на Чечня, ръководен с желязна ръка от лоялния на Кремъл Рамзан Кадиров.
Европейски Съюз ще замрази активи и ще забрани издаването на визи на 11 чиновници на хунтата на Мианмар поради военния прелом предишния месец и репресиите против стачкуващите.
Според немския външен министър Хайко Маас, ексцесиите и насилието в страната са неприемливи, по тази причина „ няма да можем да избегнем налагането на наказания ”.
Дипломатически източници настояват, че бизнесът, обвързван с военните, евентуално ще бъде подложен на наказания през идващите седмици.
 В Европейски Съюз разискват намаляване на тона към Русия В Европейски Съюз разискват намаляване на тона към Русия
Някои високопоставени европейски чиновници, в това число такива от Германия, упорстват за отвод от " войнствената " тактика в разговора с...
Турция ще взе участие срещата, до момента в който страните-членки разискват напъните за възстановяване на връзките след увеличението на напрежението към Източното Средиземноморие предходната година.
Брюксел приветства стъпките на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за понижаване на напрежението посредством обновяване на договарянията с Гърция по противоречивата им морска граница.
Все още съществуват, откакто бяха подхванати дейности за възбраната на основна опозиционна партия и решението на Ердоган Турция да напусне Истанбулската спогодба за попречване на насилието над дами..
Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел приготви отчет, който обрисува опциите на блока, които ще бъдат разисквани от водачите на страните от Европейски Съюз по-късно тази седмица.
Договорените през декември наказания против Турция поради сондажите край Кипър бяха оставени на назад във времето поради опцията от стопляне на връзките сред Брюксел и Анкара.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР