Външната министърка Теодора Генчовска (ИТН) и партийният й началник Тошко

...
Външната министърка Теодора Генчовска (ИТН) и партийният й началник Тошко
Коментари Харесай

Теодора Генчовска и партийният й началник Тошко Йорданов отиват в Скопие

Външната министърка Теодора Генчовска (ИТН) и партийният й шеф Тошко Йорданов, който е и ръководител на Комисията по просвета и медии в Народното събрание, на следващия ден ще бъдат в Скопие да празнуват 150 години от рождението на Георги Делчев и ще положат цветя на гроба му.

Първоначалните информации, че министър председателят Кирил Петков ще пътува, бяха опровергани - той ще взе участие в парламентарния надзор в Народното събрание.

Генчовска и Йорданов ще открият и пресклуба на Българска телеграфна агенция в Скопие, който към този момент бе посетен от двамата министър председатели Кирил Петков и Димитър Ковачевски. На гроба на Гоце Делчев провежда честване и фондация " Македония " на Виктор Стоянов, който през днешния ден се оплака, че получавал закани:

" Междувременно аз и десетки българи от Скопие получихме закани за идно нахлуване на следващия ден върху цялата българска делегация от няколко десетки шовинисти, най-вече последователи на футболен клуб " Вардар ". Очаква се засилено полицейско наличие. Тази вечер ще посетя централното полицейско ръководство в Скопие да за обсъдя с полицейския шеф защитата на събитието на следващия ден, както и да внеса публична молба за застраховане на сигурността на следващия ден от името на Фондация Македония. "
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР