Вандалските прояви и хулиганското поведение са ежедневие. Обезпокоителното е, че

...
Вандалските прояви и хулиганското поведение са ежедневие. Обезпокоителното е, че
Коментари Харесай

Зачестяват вандалските и хулигански прояви при деца и тийнейджъри

Вандалските прояви и хулиганското държание са всекидневие. Обезпокоителното е, че огромна част от тези дейности са дело на деца и младежи. Кои са аргументите?

" Основната причина за такова държание е, когато детето или младежът загуба чувството си за полезност, че е важен за някого. Тогава ставаме очевидци на нападателни прояви ", това сподели в " Социална мрежа " по NOVA NEWS психологът Любомира Манчева.

Тя добави, че е изключително мъчно за децата да показват възприятията си по градивен метод, изключително кагато са в графата експанзия, в която спада и вандализмът.

" Те мъчно могат да разпознават, посочват и минават през страсти като неспокойствие, фрустрация. Още по-трудно става, когато тези страсти минават в яд, даже в ненавист. Различните възрасти, хората от разнообразни култури, от друга фамилна среда показват тези усеща по друг метод ", означи психологът.

" Всички сме виждали детето в ранна възраст да хапе, да драска и споделяме, че демонстрира агресие, а това не е по този начин. Това е незнанието на децата по какъв начин да поддържат връзка, по какъв начин да се свържат. Ние имаме задача да ги научим ", акцентира Манчева.

За нея е значимо да се има поради, че един юноша или дете има да извърви дълъг път, до момента в който успее да се научи и да привикне да показва тези нападателни страсти по градивен метод, като това от време на време са 15-16 години.

Според Любомира Манчева е належащо родителите да имат способността да се слагат на мястото на детето и това важи за всяка възраст, единствено по този начин може да се отвори същински разговор сред родител и дете.

" Когато се видят нападателни прояви, не трябва да се ядосваме, би трябвало да се има поради, че експанзията не е безусловно нещо отрицателно. Нужно е да им се покаже, че експанзията ни оказва помощ да реализираме и фантазиите си. Агресията не трябва да се крие подправено. Агресията не е табу, в случай че стане такова, детето може да стане злостно към себе си и да показва експанзията по неконструктивен метод ", сподели още психологът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР