Вълшебният Тунис ни потопя в екзотичната си атмосфера още от

...
Вълшебният Тунис ни потопя в екзотичната си атмосфера още от
Коментари Харесай

Пъстрата приказка Тунис – от май до септември

Вълшебният Тунис ни потопя в екзотичната си атмосфера още от първия момент и ни оставя в своя обаятелен плен вечно. Градът трепти на високи честоти, цялостен е с живот, с вълнуващи завършения и красиви забележителности! Нека се пренесем за малко в света на този магичен град!

Многовековна и пъстра история , забавни и разнообразни градове, културни и естествени забележителности, оазиси измежду пустинята и декори от световноизвестни филми – Тунис би трябвало да бъде изживян !

В петък – 30 април, е последният ден за ранни записвания с предложенията на . Подарете си това вълнуващо премеждие, в този момент с пряк полет от София.

Още с идването в Тунис ни впечатляват красивите жълтеникаво-кафяви скали на Картаген, хълмовете на Сиди Бу и Бирса и полуостровът на изобилието Кап Бон.

Представяме си по какъв начин запълваме дните от почивката си в Тунис и въображаемо чертаем направления из централната част на града. Мислим си за разходките из дребните и тесни средновековни улички, изкушаващи пазари, магазини и джамии. Отбелязваме си всичко, което не желаеме да пропуснем!

От къде да стартираме? Едно от първите места са красивите плажове на Тунис! По средиземноморското крайбрежие на града се простират прелестни златисти пясъчни линии, които бързо ще се трансфорат в обичано място. Курортите Хамамет и Монастир ни оферират всичко належащо за една слънчева и релаксираща. Мястото бързо ще ви предразположи и към повдигащи адреналина водни развлечения като каране на ски и парасейлинг.

Винаги сме считали, че в пустините има нещо мистично и магично! Със сигурност Сахара е мястото, което човек най-малко един път в живота си би трябвало да посети ! Там можете да карате АТВ или яздите камила измежду лунния пейзаж на Матмата, където е сниман кино лентата „ Междузвездни войни “. Не пропускайте и залеза над оазиса – Тозер и Дуз. Спомените, които ще създадете остават вечно!

Тунис е подготвен да показа с нас още от благосъстоянията си. Освен Картаген, можем да посетим невероятните му антични монументи , датиращи от хилядолетия и да се докоснем до останалите още от римската ера артефакти. Не пропускайте и Дуга – градът, възвишаващ се над пшеничените полета. Духът на отминалите епохи откриваме и във вила Була Регия, където и до през днешния ден може да забележим достоверна римска стая. Амфитеатърът Ел Джем е същински противник на римския Колизеум, кацнал над малко градче в средата на Тунис.
 Пъстрата приказка Тунис – от май до септември

С какво още е известна? С луксозните си СПА центрове , несъмнено! Там можете да се уверите в силата на морската вода посредством таласотерапия или така наречен морелечение. Лечебната мощ на морската вода е открил още самият Хипократ, който забелязал, че раните по ръцете на риболовците не се инфектират и зарастват доста по-бързо. В центровете по таласотерапия в Тунис морската вода се извежда на разстояние 450 метра от брега и дълбочина от 6 метра. За какво оказват помощ тези процедури? Подобряват кръвообращението, редуцират целулита, имат отслабващ резултат, отстраняват ставни болки и усилват виталната сила.

Не си опознал една просвета задоволително, до момента в който не опиташ локалната кухня . Тя е толкоз изкушаваща, ароматна и вкусна, а и можете да ѝ се насладите освен в влиятелните заведения за хранене, а даже в дребните тротоарни кафенета. Както и множеството арабски страни, тунизийската кухня употребява основно говеждо, козе, телешко и пилешко месо, както и фасул, ориз, зеленчуци и плодове в най-различни комбинации. Предлага се огромно многообразие на риба и морски блага, ястия с яйца и млечни артикули.

Обичате ли да пазарувате?

Тунис бързо ще се трансформира в за вас. Ярки килими, кожа, керамика, мед и сребро, шарени плетива надничат от всеки ъгъл, а продавачите са подготвени да тестват уменията ви за договаряне на цените.

Градът предлага толкоз доста благоприятни условия за развлечения , като голф в Хамамет, Монастир/Сканес и Табарка и музеят Бардо, известен с най-известните сбирки от римски мозайки. Сред впечатляващите атракции са още надбягванията с камили, магическите представления и номадските танци по време на годишния фестивал в Дуз, както и множеството летни музикални фестивали.

Важно за всеки странник е положителната инфраструктура . Тунис ни предлага освен спиращи дъха гледки , само че и голям брой улеснения : метро, първокласни хотели, заведения за хранене и плажове, съвременни игрища и музеи, университет (стар, колкото Оксфорд), зоологическа градина и други.

С програмата на ще имате опция да прекосите Тунис от североизточния завършек на африканското му крайбрежие – Нос Бон до Сахара. Ще видите амфитеатъра в Ел Джем, Матмата – „ Берберската столица на Тунис ", Дуз – прочут като “Вратата на пустинята”, Тозьор – единствения град-оазис, планинските оазиси Чебика и Тамерза, Кайруан – четвъртият по святост град за мюсюлманите, античния Картаген - перлата на Средиземно море, столицата Тунис с музея Бардо с най-голямата сбирка на римски мозайки в света, Сиди Бу Саид – едно от най-красивите градчета в Тунис с мирис на жасмин.

провежда това вълнуващо премеждие с пряк полет от София през май (18 и 25.05.2021), юни (01, 08, 15, 22 и 29.06.2021), юли (06, 13, 20 и 27.07.2021 г.), август (03, 10, 17, 24 и 31.08.2021) и септември (07, 14, 21 и 28.09.2021).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР