Вълшебна и универсална рецепта за щастлив живот, за съжаление, няма.

...
Вълшебна и универсална рецепта за щастлив живот, за съжаление, няма.
Коментари Харесай

Да обичаме живота тук и сега: Тайните съставки на шведската рецепта за щастие

Вълшебна и универсална рецепта за благополучен живот, за жалост, няма.

Шведите обаче имат своя ключ към тайната на прочувствената задоволеност и го назовават „ лагом “ . Основното е концепцията да имаш единствено това, от което се нуждаеш, и нищо повече.

Самата дума „ лагом “ може да се преведе жестоко като „ нито прекомерно малко, нито прекалено много “ или „ просто задоволително “, макар че цялостният смисъл на понятието надвишава дословния превод. От остарелия скандинавски език думата " lagom " значи " слагане на граници ".

Като цяло лагом съставлява правилото на уравновесен живот с умерено движение и спокоен дух – нещо, което постоянно ни липсва в забързаното, изнервено и натоварено всекидневие.

 благополучие iStock

Лагом се основава на концепцията за минимализма , която не е непозната на шведите, както и на концепцията за намиране на наслада във вашите притежания.

Изкуството на „ уравновесения живот “ значи да оцените нещата в живота си и да решите от какво в действителност имате потребност .

Понякога това значи да се откажете от някои неща, които незабелязано ви вредят, като в същото време обърнете повече внимание на всичко, което ни зарежда положително.

Най-дълбоката изгода от практикуването на лагом е салдото, който ще постигнете във всички аспекти на живота си . Целта е никой от тях да не пострада и да се насладите оптимално както на моментите в работата, по този начин и на миговете със фамилията да вземем за пример.

 благополучие iStock

Тази идея е изключително потребна по време на тествания или в случай че сте подложени на стрес , защото рутината може да помогне на човек да управлява живота си. Не на последно място лагом работи и за вашето благоденствие - умствено, прочувствено и физическо .

Ето ги и препоръките, с които да започнете да живеете по-щастливо посредством философията лагом :
 8 правилото на шведската философия за благополучен живот  8 правилото на шведската философия за благополучен живот  8 правилото на шведската философия за благополучен живот  8 правилото на шведската философия за благополучен живот
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР