Валентино Роси заяви, че изявите му в следващите няколко състезания

...
Валентино Роси заяви, че изявите му в следващите няколко състезания
Коментари Харесай

Съвсем скоро Валентино Роси ще вземе важно решение

Валентино Роси съобщи, че изявите му в идващите няколко надпревари в MotoGP, започващи с Гран при на Италия този уикенд, може да се окажат решаващи, когато разисква бъдещето си със своя тим " Петронас Ямаха " в края на сезона.

Роси, седемкратен международен първенец в този клас, се показва неприятно през сезона, откакто мина от фабричния тим на " Ямаха " и сега е 19-и в класирането без нито едно място в топ 10 от пет надпревари.

42-годишният италианец отхвърли спекулациите, че ще постави завършек на кариерата си, само че съобщи, че навлиза във " значим интервал " от сезона с четири надпревари за пет седмици в Италия, Каталуния, Германия и Нидерландия.

" Всички ще стартират да мислят за 2022 година през този интервал. В този миг и аз ще взема своето решение ", сподели Роси, чиято договорка със сателитния екип на " Ямаха " завършва тази година.

" Но това не е единствено моето решение, би трябвало да приказвам с екипа на " Петронас ", а също и с " Ямаха ", с цел да схвана какви са проектите им за идната година. Ще забележим, само че сигурно тези четири надпревари са доста значими за нас, с цел да се опитаме да реализираме някои положителни резултати ", добави италианецът.

Роси може да се похвали с най-дълго печелившата кариера, обхващаща повече от 20 години и с 89 триумфа в MotoGP. Той е единственият играч, който е взел участие в над 400 надпревари от Гран При.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР