Валенсия и Барселона са първите клубове в Примера, които възнегодуваха

...
Валенсия и Барселона са първите клубове в Примера, които възнегодуваха
Коментари Харесай

Валенсия и Барселона скочиха срещу новото изискване в Ла Лига

Валенсия и Барселона са първите клубове в Примера, които възнегодуваха от намаляването на тавана на заплатите, натрапен от управата на Ла Лига. Двата клуба най-вероятно ще би трябвало да смъкват заплатите с по 40 %, до момента в който Реал Мадрид и Атлетико Мадрид с по 27 %. От " Камп Ноу " към този момент идват сигнали, че лимитът при заплатите оставя техния без доста разновидности да се опълчи на британските и италианските грандове. Валенсия пък таман излезе от финансова рецесия и в този момент е принудена да влезе в нови ограничавания.

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас посочи, че намаляването на тавана на разноските за клубовете с 610 милиона евро през сезон 2020-2021 е поради отрицателното влияние от пандемията от новия ковид, оповестиха във вторник от испанския управителен футболен орган.

Лимитът на заплатите в Барселона е понижен до 382.7 милиона евро, откакто през предишния сезон беше 671 милиона евро, до момента в който първенецът Реал Мадрид може да заплаща общо 468 милиона евро, което е със 172.5 милиона евро по-малко от ограничаването на разноските през предходната акция.

" Трябва всички да схванат, че към този момент ще бъде доста мъчно да се вземат огромни имена с огромни заплати. Всички ще се научат да продават, с цел да предотвратят банкрути. Нямаме различен избор по време на тази пандемия”, разяснява Тебас.

“Всички би трябвало да са наясно, че го вършим поради общото здраве на шампионата. Да, Барселона и Валенсия са недоволни, само че те са част от нашия организъм и няма по какъв начин да играят сами със себе си”, добави шефът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР