Валежите в област Хасково намалят, а обстановката в региона се

...
Валежите в област Хасково намалят, а обстановката в региона се
Коментари Харесай

Обстановката в Хасковско се нормализира

Валежите в област Хасково понижат, а ситуацията в района се възстановява, оповестиха от регионалната администрация в резюме на обстановката с преваляванията от последното денонощие. В община Ивайловград откакто по-рано през днешния ден река Бяла заля сектор от пътя в региона на село Гугутка, секторът на водостока към този момент е бил обезопасен и придвижването към село Меден бук е проходимо за коли. От общината са уверили, че в региона няма бедстващи хора и няма обитаеми места без ток и вода.

Наблюдава се река Харманлийска /Олу дере/ при село Динево, община Хасково. Нивото ѝ е малко под котата на преливане. Всички насипи са здрави. Има единствено един разлив в ниската част на коритото на реката в селото, от който отчасти са наранени площи в икономически двор, допълват от администрацията. Нямало е залети жилищни здания или селскостопански постройки, както и нарушавания в електро- и ВиК-захранването.

От " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " през днешния ден са се отзовали на 12 сигнала за отводняване. От Областно пътно ръководство са отчели, че към 17,30 часа на територията на региона няма затворени пътища. От ВиК Хасково са декларирали, че остава прекратено водоподаването от помпената станция за Тополовград, село Капитан Петко и село Орешник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР