„Ваксините срещу COVID-19 откриват феноменални перспективи и може да променят

...
„Ваксините срещу COVID-19 откриват феноменални перспективи и може да променят
Коментари Харесай

СЗО: Ваксините срещу COVID-19 откриват феноменални перспективи

„ Ваксините против COVID-19 откриват феноменални вероятности и може да трансформират доста обстановката с пандемията “, съобщи районният шеф на СЗО за Европа Ханс Клуге, съобщи Ройтерс.

Въпреки сериозният оптимизъм на Клуге той предизвести, че в началото доставките ще бъдат доста лимитирани и прикани страните да решат кои групи от популацията да бъдат имунизирани предпочитано.

От СЗО към този момент загатнаха за „ възходящ консенсус “, че първи би трябвало да получат имунизацията възрастните хора, медицинските служащи и хората с съпътстващи болести.

Вчера Англия стана първата страна в света, която публично утвърди имунизацията на „ Пфайзер “ и „ Бионтех “ за прилагане. Очаква се имунизацията да стартира още последваща седмица. Що се отнася до Европа и Съединени американски щати – регулаторните органи към момента преглеждат документите на другите компании и следва да дадат своите мнения и утвърждения.

Междувременно от СЗО разпространиха информация, че от „ Пфайзер “ и „ Бионтех “ са изпратили документи до организацията за позволение за „ незабавно прилагане “ на имунизацията. Това би трябвало да даде добър ориентир на обособените страни дали да одобрят използването на имунизацията на национално ниво.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР