Синята зона“ на Варна не работи в почивните, празнични дни

...
Синята зона“ на Варна не работи в почивните, празнични дни
Коментари Харесай

Внимание! Синята зона не работи в празничните дни във Варна, но полицията дебне

" Синята зона “ на Варна не работи в почивните, празнични дни - 3, 4, 5 и 6 май. Това обаче не се отнася за органите на реда. Вчера – 1 май, десетки варненци успокоени, че зоната за краткосрочно паркиране в централната част на Варна не действа поради празника, спираха погрешно и се снабдиха с фишове, видя кореспондент на Varna24.bg .

Фишът се издава на притежателя на МПС (чл. 186, алинея 3 от Закона за придвижване по пътищата). Първият образец му се изпраща, а вторият и третият образец остават за предпазване в службата за надзор. Към МПС се закрепва съобщение, в което се показват мястото и времето на нарушаването, моторното транспортно средство, с което е осъществено нарушаването, нарушените разпореждания, размерът на санкцията, срокът, сметката или мястото за доброволното ѝ възнаграждение. Закрепването на уведомлението се счита за връчване на фиша. След това индивидът има 7-дневен период да заплати санкцията непринудено. Ако не направи това, се счита за влезнало в действие наказателно разпореждане и се изпраща за събиране на обществения реализатор.

Хипотетично притежателят може и да не види уведомлението върху автомобила си, изясняват адвокати. То може да бъде взето от инцидентен минувач или да бъде развалено от дъжд, вятър и така нататък Така индивидът може и да не научи за фиша. Затова законът планува той да получи образец по пощата. След това процедурата е същата – право на несъгласие, сформира се акт, по-късно Наказателно разпореждане с размера на санкцията. Ако лидерът не е склонен с наказването, може да апелира в съда.

Глобите за погрешно паркиране варират от 20 до 200 лева Наказателните постановления, с които е наложена санкция до 50 лева, също подлежат на обжалване.

За да се си създавате главоболия по празниците, бъдете деликатни. От полицията във Варна оповестиха, че за Великденски празнични и почивни дни е основана организация за застраховане на публичния ред и улеснение на трафика.

За запазване на публичния ред и реализиране на надзор на придвижването в дните с най-висока активност на трафика са мобилизирани всички екипи от униформения полицейски състав. За празничните дни ще бъде обезпечено засилено полицейско наличие по основните пътни артерии, по входовете и изходите на града в дните, в които се чака засилен поток от коли от и към Варна. До 21.00 часа на 6 май екипи на бранш " Пътна полиция “ ще дежурят на входно-изходните артерии на Варна.

Спазването на разпоредбите за придвижване по пътищата ще се подсигурява и посредством потреблението на автоматизираните системи за надзор на скоростта. В региона се плануват засилени полицейски инспекции за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, ръководство на МПС без удостоверение за дееспособност и други.

В празничната нощ точно на Великден е планувано полицейско наличие в регионите на всички църковни храмове и параклиси, където ще се организират богослужения.

Предвид плануваните пътувания на жителите на Варна и региона, чиновниците на реда ще наблюдават да няма обири в празните домове.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР