Ваксините ще ни помогнат да преминем бързо към икономическото възстановяване

...
Ваксините ще ни помогнат да преминем бързо към икономическото възстановяване
Коментари Харесай

Цветан Кюланов: Ваксинирането помага за рестарта на икономиката

" Ваксините ще ни оказват помощ да преминем бързо към икономическото възобновяване от рецесията с Covid-19 ". Това съобщи пред БНР Цветан Кюланов, началник на Представителството на Европейската комисия в България. 

Той акцентира, че имунизирането против ковид ще помогне да се даде отдих на медиците, които през миналата година на пандемия се грижиха за голям брой пациенти, а и за рестарт на стопанската система. 

" През идващите седмици и месеци към България и Европейски Съюз ще се насочат огромни количества ваксини. Това, което би трябвало да се случи, е да стартира всеобщо ваксиниране. Ние от Европейска комисия и представителството на Комисията в България работим за това да разбираем оптимално ясно на хората, че имунизациите са безвредни и че са пътят към възобновяване от рецесията ", съобщи Кюланов.

Във връзка с Европейския проект за възобновяване той съобщи, че обособените проектите на страните са в развой на полемики, а черновата на българския проект може да бъде забелязан в интернет:

" Работим до края на април тези проекти да придобият приключена форма, след което Европейската комисия да сложи своята крайна оценка, с цел да може да предложи на Европейския съвет утвърждението на проектите ".

Цветан Кюланов уточни, че, с цел да стартира изпълняването и парите по тях да могат да се употребяват, всички национални парламенти би трябвало да одобрят набирането на лични запаси, тъй като проектът е нещо изключително, което би трябвало да мине през парламентите на страните от Европейски Съюз:

" Важно е парите да стигнат до стопанските системи на страните оптимално бързо, още втората половина на 2021-ва година ".

По думите му проектът за възобновяване дава доста благоприятни условия - и като финансов запас, и като промени, с цел да могат стопанските системи да се приспособяват по-добре: 

" Фондът за обективен преход е инструментът, който има за цел да се погрижи всички, които ще бъдат наранени от тази промяна, да получат своите благоприятни условия за други възможности те да останат дейни членове на обществото и на стопанската система ". 

Кюланов беше безапелационен, че всички финансови и стопански принадлежности, каквато е и схемата " Шуър ", са нужни, само че не са решението за излизане от рецесията. Той акцентира, че към дребните компании и нововъведенията би трябвало да има изключително внимание, с цел да се развиват.  

Интервюто с Цветан Кюланов можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР