Ваксинирайте котките си, ако ги обичате. За това призоваха български

...
Ваксинирайте котките си, ако ги обичате. За това призоваха български
Коментари Харесай

Ваксинирайте котката, за да сте здрави

Ваксинирайте котките си, в случай че ги обичате. За това приканиха български звезди, които застанаха дружно с любимците си зад осведомителна акция за имунизация на котките.

Със занимателна фотосесия Калин Вельов, Ваня Щерева, Снежана Макавеева, Лора Караджова и Ясен Козев припомниха, че постоянно това е единственият метод да предпазиш четириногия си другар от смъртоносни заболявания.

Ветеринарните лекари пък са безапелационни, че това е належащо даже животното да живее единствено у дома, тъй като болестите могат да доближат до него и там. Не отлагайте даже и ден, тъй като това е метод да предпазите и фамилията си.

Ето седем аргументи да ваксинирате мъркащия си любим още в този момент:

1. Това е най-сигурната отбрана от инфекциозни болести. Те нормално се диагностицират мъчно и постоянно прекомерно късно, с цел да се приложи сполучливо лекуване.

2. Големият брой безстопанствени котки води до съществуване на доста вируси в околната среда. Никога не сте застраховани, че вашата котка няма да влезе в контакт с тях.

3. Някои от болесттите даже не могат да се лекуват и приключват с съдбовен край. При хората няма ваксина против левкемията, само че котките могат да бъдат защитени с имунизация.

4. Освен страдалчество на животното, имунизацията може да спести пари на стопаните, тъй като лекуването на болесттите постоянно е дълготрайно, трудно и по-скъпо.

5. При имунизацията ветеринарният доктор ще направи и обзор на животното, при който могат да бъдат открити овреме съществуващи проблеми.

6. Грижата за здравето на котката е и грижа за здравето на цялото семейство, тъй като има заболявания като хламидии и бяс, които могат да се предадат от котката и на хората.

7. Предпазвайки котката, спестявате грижи и страдалчество на всички членове на фамилията. А това е изключително значимо за децата.

Консултирайте се с ветеринарен доктор.Той ще направи профилактичен обзор на вашата котка преди имунизацията и ще отговори на всичките ви въпроси за имунизациите.

Повече за имунизацията можете да научите на www.facebook.com/OKotki. Там можете да играете и за имунизация от ново потомство.

Да запазим кожата си млада с… шоколад
8 аргументи да започнете да пиете чай
Сочните круши оказват помощ за изваяна фигура

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР