Ваксинация: Брекзит - 1, Брюксел - 0“ - това е

...
Ваксинация: Брекзит - 1, Брюксел - 0“ - това е
Коментари Харесай

Ще гарантира ли ЕС ваксинирането срещу COVID-19 на гражданите си?

„ Ваксинация: Брекзит - 1, Брюксел - 0 “ - това е заглавието на публикация във френския народен всекидневник Le Figaro за забавянето на акцията за имунизация против новия в Европейския съюз, написана от лекаря и бизнесмен Лоран Александър, публицистът Оливие Бабо и икономистът Никола Бузу и показана от организация Фокус. Както акцентират създателите, до момента в който Европа е изправена пред дефицит на ваксини, Англия ваксинира популацията си „ нон-стоп “.
Голяма част от френската общност се надяваше да се върне към естествения живот в края на 2020 година с помощта на създаването на ваксини, само че в действителност дозите медикаменти доближават до Европа „ капка по капка “, защото други страни по света се грижат по-добре за доставките на препаратите, оплакват се създателите на материала. „ По този метод единственият ни излаз от здравната рецесия е отсрочен за няколко месеца “, се отбелязва в публикацията.
 BioNTech-Pfizer ще доставят до 75 млн. спомагателни ваксини за Европейски Съюз напролет BioNTech-Pfizer ще доставят до 75 млн. спомагателни ваксини за Европейски Съюз напролет
BioNTech и Pfizer обявиха, че ще усилят доставките си на коронавирусна ваксина до Европейския съюз, обещавайки до 75 милиона допълнит...
Израел към този момент е приложил 54 дози от имунизацията на 100 поданици, Англия - 13, Съединени американски щати - 9, а Европейски Съюз - единствено две дози от имунизацията на 100 души.
Както напомнят създателите, в Израел съвсем всички уязвими групи от популацията към този момент са били имунизирани, а в извадка от 135 хиляди възрастни хора, получили две инжекции, има нулева хоспитализация и съвсем цялостно неявяване на симптоматични форми на COVID-19 при пациенти, инфектирани с вируса, макар имунизацията. Докато Европа се колебаеше, израелският министър председател Бенямин Нетаняху персонално 17 пъти се обади на президента на Pfizer, с цел да обезпечи доставката на милиони дози , Борис Джонсън персонално взе участие във войната с имунизациите, а Америка оказва голяма поддръжка на лабораториите.
На 24 януари държавният секретар на Англия по опазване на здравето Мат Ханкок се подигра с французите, като сподели: „ Направихме повече имунизации през последните три дни, в сравнение с Франция от началото на рецесията с “. Както акцентират създателите, Европейски Съюз откри, че неговата стратегия за имунизация се е провалила, защото за фармацевтичните компании Блокът е единствено „ променлива “ във веригата на доставки.
В случая с имунизациите Европейски Съюз удостовери валидността на обвиняванията, които постоянно получава, че е муден и с несъразмерен педантизъм, сигурни са създателите на публикацията. „ В конкуренцията за ваксини се оказахме наивни, непохватни и непрактични “, споделят специалистите.
 Имунолог: Скоро може да чакаме и южноафриканския вариант на ковид у нас Имунолог: Скоро може да чакаме и южноафриканския вариант на ковид у нас
Това, че първи случай на южноафриканският вариант на ковид е изолиран в прилежаща страна, значи, че скоро можем да го чакаме и у...
В допълнение към здравната покруса, наблюдаващите споделят, че забавянето на имунизациите основава два казуса за Европейски Съюз. Първо, макроикономически, защото цената на това закъснение ще бъде в допълнение увеличение на безработицата, бедността, обществения и частния дълг.
От друга страна, забавянето на имунизацията е геополитически въпрос. Ако Израел, Обединеното кралство или даже Съединени американски щати са вложили толкоз доста сила в закупуване на ваксини и слагането им на популацията, те са го създали освен по медицински, стопански и обществени аргументи, само че и тъй като „ способността за бързо имунизиране на популацията е инструмент на меката мощ “, считат създателите. Те акцентират, че посредством своето отсрочване Европейски Съюз показва неналичието на „ суверен темперамент “.
„ Този, който имунизира малко и постепенно, остава в историята като „ губещ “, споделят специалистите. Според тях това възприятие на оскърбление може да накара европейците да гласоподават за популисти. Така в последна сметка може да се добави политическа рецесия към здравната, икономическата и обществената.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР