Ваксинациите срещу COVID-19 в много европейски страни ще започнат още

...
Ваксинациите срещу COVID-19 в много европейски страни ще започнат още
Коментари Харесай

В Европа обявяват кога започват ваксинацията срещу COVID-19

Ваксинациите против COVID-19 в доста европейски страни ще стартират още преди Нова година. А Европейската комисия утвърди рамка за признание на антигенните проби във всички страни-членки.

Европейската комисия утвърди обща рамка за бързите антигенни проби с цел да се подсигурява тяхната единна приложимост, валидиране и признание в Европейски Съюз. Комисията подписа и рамков контракт с фирмите „ Абот “ и „ Роше “ за закупуване на 20 млн. такива проби на стойност до 10 млн. евро.

Страните-членки обаче не престават да постанова ограничавания против разпространяването на вируса.

От 23 часа в новогодишната нощ в Португалия влиза в действие полицейски час. Премиерът Антониу Коща разгласи също, че от 1 до 3 януари няма да е разрешено хората да излизат от вкъщи си сред 13 ч. и 5 ч. сутринта.

Очаква се министър председателят на Италия Джузепе Конте също да разглася цяла Италия за алена зона, с цел да се избегне огромно придвижване и събиране на хора по празниците..

Хотелите, заведенията за хранене и спортните зали в Чехия трябваше да затворят единствено две седмици, откакто възобновиха работа, поради внезапния скок в броя на инфектираните.

Милиони британци се приготвят за по-строги ограничаващи ограничения от среднощ. От 26 декември в Северна Ирландия влиза в действие 6-седмичен локдаун, Шотландия също не изключи затварянето за празниците..

Гръцките управляващи постановиха строга карантина в три общини в област Атика, където разпространяването на вируса е най-интензивно. Отворени остават единствено аптеки и хранителни магазини, а излизането от вкъщи е разрешено за работа и при незабавен случай.

В Австрия, Гърция и Испания имунизирането на популацията ще стартира на 27 декември.

„ Това е доста добра вест. Началото на края, само че не е краят. Затова би трябвало да продължим да постановяваме ограничения, някои фрапантни, и е безусловно наложително да ги съблюдаваме, тъй като виждаме какъв брой непредсказуем е вируса “, съобщи испанският министър на опазването на здравето Салвадор Иля.

Музикалната легенда сър Пол Макартни съобщи през днешния ден, че ще се имунизира против COVID-19 и окуражи хората също да го създадат.

Очаква се Европейската организация по медикаментите да разгласи на 6 януари дали утвърждава имунизацията на компанията „ Модерна “, откакто до дни би трябвало да утвърди имунизацията на „ Пфайзер “ и „ Бионтех “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР