Вакантни длъжности за Сухопътните войски и Военноморските сили (ВМС) за

...
Вакантни длъжности за Сухопътните войски и Военноморските сили (ВМС) за
Коментари Харесай

Обявени са вакантни длъжности за служба в доброволния резерв на Българската армия

Вакантни длъжности за Сухопътните войски и Военноморските сили (ВМС) за приемане на работа в доброволния запас на български жители, освободени от военна работа, без осъществяване на конкурс, са оповестени със заповед на министъра на защитата № ОХ182/19.02.2019 година Срокът за подаване на документите стартира с оповестяване на заповедта и ще продължи до 30 октомври 2019 година, оповестиха от Министерството на защитата.

Подробна информация за длъжностите е оповестена на уеб страницата на Централното военно окръжие (ЦВО). Длъжностите, избрани за Сухопътните войски, са 1260. Длъжностите, избрани за Военноморски сили, са 28.

Възрастовата граница за работа в доброволния запас е 55 година за бойците, сержантите, офицерските претенденти и младшите офицери, а за старшите офицери - 60 година Доброволният запас се попълня единствено от жители с военна подготовка, годни за работа в доброволния запас, които са поели уговорката да съчетават военна и цивилна кариера.

Договорът на резервиста е до 5 година, през което време той получава всяка година един път една месечна заплата за звание и служба, за която е подписан договорът. Всеки резервист, по закон, може да бъде свикан на дейна работа за подготовка през годината за период до 25 дни. Това време се зачита за трудов стаж от първа категория като резервистът е с всички права на военнослужещ и получава заплата съразмерно на дните на дейна работа. Пътните разноски от обитаемото място по местоживеене до гарнизона за осъществяването на службата и назад, се поемат от Министерството на защитата, резервистът може да употребява почивните бази и лечебните заведения на министерството.

Сред условията, на които би трябвало да отговорят претендентите за длъжностите за работа в доброволния запас, са: да нямат различен поданство с изключение на българско; да са годни и психически пригодни за работа в доброволния резерв; да имат обучение, съответстващо на условията на длъжността; да не са осъждани за съзнателно закононарушение от общ характер; против тях да няма формирано наказателно произвеждане за съзнателно престъпление; да не са освобождавани от военна работа заради дисциплинирано наказване „ уволнение”; да не са навършили пределна възраст за работа в доброволния запас.

Заявления за кандидатстване за присъединяване в състезанията за приемане на работа в доброволния запас на български жители, освободени от военна работа, без осъществяване на конкурс се подават до началника на съответното военно окръжие или в офисите за боен доклад на общините. Рекламни материали и обявата за длъжностите има в окръжията, общините, бюрата по труда и военните клубове. Информация е оповестена на уеб страницата на ЦВО www.comd.bg, както и на уеб страниците на регионалните и общинските администрации.

За информация може да употребявате и единния телефонен номер 0700 20 407.

Въпроси за доброволния запас може да бъдат задавани и по време на осведомителните тържища в страната, проведени в границите на акцията „ Бъди боец “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР