Важно е новосформирано правителство да вземе решение за покупката на

...
Важно е новосформирано правителство да вземе решение за покупката на
Коментари Харесай

Зам.-началникът на отбраната: Политическата криза ще забави модернизацията на армията

Важно е новосформирано държавно управление да вземе решение за покупката на вторите осем изтребителя за Военновъздушни сили, разяснява заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев, представен от БНР. Той уточни, че политическото управление ще вземе решение дали това да се желае от служебното държавно управление или да се чака последващо постоянно държавно управление:

„ За нас е значимо да имаме цялостна ескадрила и не към този момент, а за няколкото години напред, тъй като отлагайки тези последващи осем може да стане по този начин, че да ги отложим доста дълго във времето “.

Политическата рецесия и неналичието на работещ парламент забавят процесите на рационализация на армията, а процесът не е самоцел на военнослужещите, а е прийом да си осъществим конституционните отговорности, уточни още генерал-лейтенант Илиев:

„ Липсата на парламент е спънка, защото огромните планове би трябвало да бъдат утвърдени от Народното събрание, тъй че ние имаме интерес да имаме работещ парламент, работещо държавно управление, способни да вземат решения. Модернизацията е доста дълго отлагана. Не е въпрос на един ден или на два месеца, само че ние към този момент сме закъснели “.

Все още не е завършила инспекцията за дребния аероплан, който прелетя през няколко страни и при започване на юни кацна на летището до Търговище. „ Когато има достоверна информация за пред обществеността “, тя ще бъде подадена, уточни още заместник-началникът на защитата.

Във Велико Търново той взе участие в церемонията по производството на курсантите на Националния боен университет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР