Важно е да поливате растенията си преди и по време

...
Важно е да поливате растенията си преди и по време
Коментари Харесай

Как да се грижим за цветята през мразовития януари

Важно е да поливате растенията си преди и по време на минусовите температури, когато въздухът е изсъхнал и духа вятър.

За множеството от нас януари е най-вече за поддържане на домашна топлота и правене на проекти, само че има дребни неща, които можете да извършите, с цел да отбраните растенията си. Всичко, което би трябвало да извършите в този момент, значи доста по-малко работа по-късно.
Растения, които пазят дома ни
Много стайни растения имат изгоди за здравето. Някои, като алое вера, могат да се употребяват напълно за лекуване на кожата и болести, д...
Прочети повече
Имахте ли отрязана елха тази година? Не я оставяйте в къщата прекомерно дълго, има заплаха от пожар. Живите (саксийни) коледни елхи не би трябвало да бъдат в къщата повече от една седмица. С други думи, до януари дървото в действителност би трябвало да се върне на открито.

Януари не е изключително добър сезон за засаждане на нови растения или нарушение на почвата, изключително в случай че тя е най-вече глинеста. Вероятно почвата ви е преовлажнена или замръзнала. Смущаващата глинеста почва при тези условия постоянно уплътнява почвата, което я прави по-трудна за растенията в дълготраен проект. Вероятно няма да убиете издръжливо растение, в случай че го засадите в този момент, само че е по-добре да изчакате известно време.

Стайни растения

Въпреки че вашите стайни растения са на топло и не са изцяло спящи, те постоянно забавят темпа на напредък и изтъняват през зимата заради неналичието на естествена светлина. Разбира се, светлините за напредък могат да оказват помощ, само че множеството стайни растения не го изискват. Тропическите растения, които избират директно слънце, като гардения, цитрусови и бугенвилия, стават много редки през зимата, в случай че са просто в елементарна всекидневна.
Лесни за развъждане цветя, които безусловно нямат потребност от вашите грижи
Да имате цветя вкъщи, в действителност е хубаво. Колко пъти обаче ви се е случвало да си вземете цвете и след няколко седмици да събирате мърт...
Прочети повече
По принцип не торете през зимата и внимавайте да поливате умерено. Оставете растенията да изсъхнат отчасти или даже изцяло, само че поливайте преди почвата да изсъхне изцяло. По-често хората преполиват растенията през зимата, в сравнение с да ги оставят да изсъхнат прекалено много. Пресаждането би трябвало да се отсрочи до пролетта, изключително за сухолюбиви растения като кактуси или сукуленти.

Често хората получават зимни цъфтящи растения през празниците и някои от тях могат да се трансфорат в непрекъснати стайни растения. Коледните кактуси могат да живеят доста години за множеството градинари и не са прекомерно сложни за наново цъфтене през идващите години. Въпреки обстоятелството, че са кактуси, те не могат да се оправят с продължителни интервали на суха почва и би трябвало да се поливат умерено като множеството стайни растения. К

оледните звезди постоянно се провалят, откакто са изпълнили предназначението си за фон, само че в случай че сте се отнасяли добре към вашите, може да съумеят да продължат да виреят и да цъфтят още веднъж през идната година. И коледните звезди, и коледните кактуси изискват дълъг латентен цикъл от есента до началото на зимата, с цел да цъфтят още веднъж, тъй че не забравяйте това за бъдещите си проекти за тях. Имайте поради, че вътрешното осветяване във вашата всекидневна или спалня може да наруши този цикъл. Помнете, че прецъфтелите китки би трябвало да се отчупват и изхвърлят.

Още от ГРАДИНАРСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР