Важна прогноза от топ климатолог, която вълнува всички нас.Доц. Георги

...
Важна прогноза от топ климатолог, която вълнува всички нас.Доц. Георги
Коментари Харесай

Идва ли нов мор? Георги Рачев каза истината

Важна прогноза от топ климатолог, която вълнува всички нас.

Доц. Георги Рачев разяснява пред БНР жегите, засегнали целия свят. 
-->
Това е " новото обикновено ", разяснява климатологът.

Не сме очевидци на нещо невиждано или невиждано, защото температурите дълготрайно се покачват през последните години. Това събитие нараства редом с активността на индивида, уточни той.

Доц. Рачев предизвестява, че най-тревожното е неналичието на исторически аналози, които да ни оказват помощ да предскажем какво ще последва след време.

Климатологът разяснява и други метеорологични феномени, които се демонстрират постоянно в Европа. Подобни краткотрайни обстановки, като мощния вятър и студените фронтове, не са нещо извънредно ново. Той напомни случаи на наводнения и произшествия, които са се случвали през годините.

Наблюдава се смяна в някои характерности на тези феномени, като да вземем за пример съсредоточаването на летните превалявания в по-малко дни, само че с по-голям интензитет и размер.

Според него е явно, че климатът не е стационарно събитие, което акцентира значимостта на продължаващите научни проучвания и наблюдения в региона на метеорологията.

За идните дни доцент Рачев сподели, че се чака стопляне в четвъртък сутринта след малко захлаждане през нощта. През август месец се обрисува топло време, само че не се плануват продължителни интервали с температури към 40 градуса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР