Вагнер е гръбнакът на руските сили, които щурмуват Бахмут Основателят

...
Вагнер е гръбнакът на руските сили, които щурмуват Бахмут Основателят
Коментари Харесай

Евгений Пригожин поиска прекратяване на войната в Украйна

" Вагнер " е гръбнакът на съветските сили, които щурмуват Бахмут

Основателят на частната военна компания “Вагнер ” Евгений Пригожин е първият от " ястребите " в обкръжението на съветския президент Владимир Путин, който обществено предложи преустановяване на войната в Украйна. Според него идеалният вид е в този момент да се разгласи завършек на специфичната военна интервенция (СВО), предава в. " Сега ".

“За управляващите и за обществото като цяло през днешния ден е належащо да се сложи някаква точка в СВО. Идеалният вид е да обявим края на СВО, да осведомяваме всички, че Русия е постигнала резултатите, които е възнамерявала, и в прочут смисъл ние в действителност ги постигнахме “, написа Пригожин в публикация, оповестена от неговата пресслужба в Телеграм.

Според него Русия теоретично към този момент е постигнала тези резултати, като е унищожила „ по-голямата част от дейното мъжко население на Украйна “ и е сплашила другата, отрязала е Азовско море и огромно парче от Черно море, превзела е „ дебело парче украински територия ” и е основала сухопътен кулоар към Крим. “Сега остава да се закрепим крепко, да се вкопчим в тези територии, ” написа Пригожин.

Според него разновидността за заледяване на войната е малко евентуален, защото Украйна се готви за контранастъпление. Пригожин е уверен, че колкото по-рано стартира то, толкоз по-добре за Русия, само че Западът играе за печелене на време, с цел да усили натиска върху елита, неудовлетворен от Путин. Според предприемача Съединените щати се пробват да убедят тези хора, наречени " дълбока страна ", да повляят на Путин да се споразумее с американците.

Според него в тази обстановка може да има разнообразни сюжети за развиване на събитията. Една от тях е заличаване на въоръжените сили на Украйна и по-нататъшното завладяване на украински територии, само че Пригожин счита това за „ малко евентуално “. Вторият вид е провалянето на Русия. Пригожин е сигурен, че за разлика от „ съглашението “ със Съединени американски щати, тези два сюжета ще бъдат за положителното на страната, защото даже при „ рухване на дъното “, тя ще се съвземе от удара и ще отмъсти.

Изявленията на Пригожин идват на фона на тежки боеве с голямо загуби за двете страни в региона на Бахмут и готвено контранастъпление на украинските въоръжени сили.

Досега политици от висшия ешелон на съветската власт, военни водачи и хора, близки до Путин, не са говорили за нуждата от прекъсване на военните дейности. Тази седмица секретарят на Съвета за сигурност Николай Патрушев съобщи, че единствено победа над неонацизма " ще подсигурява сигурността на страната ". Външният министър Сергей Лавров означи, че Русия би била подготвена за мирни договаряния за Украйна, в случай че те се основават на " новия международен ред ". Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков постоянно повтаря, че това, което Москва назовава " специфична военна интервенция ", ще продължи, до момента в който Русия реализира задачите си.

“Вагнер " е гръбнакът на съветските сили, които щурмуват Бахмут. В края на март Пригожин заяви, че борбата за града „ към този момент е унищожила украинската войска, само че призна, че и „ Вагнер “ също е много изумена “.

Според документите, изтекли от Пентагона, към февруари “Вагнер ” е изгубила 30 000 бойци убити и ранени. Руската работа на BBC и Mediazone съумяха да разпознават 20 451 съветски бойци, починали във войната, в това число несвързани с армията - доброволци, мобилизирани, пандизчии и новоназначени чиновници на “Вагнер ”. Авторите на листата споделят, че действителните загуби са най-малко два пъти по-високи. Три бригади съветски специфични елементи са изгубили до 90-95% от персоналния си състав във войната убити и ранени, излиза наяве още от приключване на документи на Пентагона.

Ако се съди по последните му изказвания, Путин няма желание да поставя завършек на войната скоро. Преди месец, когато посети Улан-Уденския авиационен цех, той сподели: „ За нас това не е геополитическа задача, а задача за оцеляването на съветската държавност, основаване на условия за бъдещото развиване на страната и нашите деца. ” Вчера той подписа закона за електронното приканване в армията, който ще разреши елементарно да се активизират нови сили за фронта.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР