Въглищните си централи България ще използва задължително до 2030 г.,

...
Въглищните си централи България ще използва задължително до 2030 г.,
Коментари Харесай

Петкова: Въглищните ни централи ще работят задължително до 2030 г.

Въглищните си централи България ще употребява наложително до 2030 година, България не може без тях. Това ясно е записано в проекта климат- енергетика (Интегриран народен проект енергетика-климат), който е качен на уеб страницата на Министерството на стопанската система.

Това разгласи в изявление за предаването „ Лице в лице “ по бТВ някогашният енергиен министър Теменужка Петкова във връзка изказванията на Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия, също някогашен енергиен министър, че страната ни няма ясна визия за ориста на тези централи.

На въпроса какво следва след 2030 година Петкова отговори: „ От 2031 година се планува, освен за България, само че и за други страни, които са мощно подвластни от въглищните си централи, пазарът на ел. сила ще бъде либерализиран напълно. Така всеки един индивид, който може да издържи на финансовите наказания по отношение на излъчванията, ще може да взе участие на пазара “.

Тя разяснява и цената на плана „ Балкански поток “.

„ 2,6 милиарда лева коства този план, включва и двете компресорни станции. Провели сме най-откритата социална поръчка, цялата инфо е на уеб страницата на „ Булгартрансгаз “, съобщи някогашният енергиен министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР