Въглищата на мини Бобов дол за битово потребление не се

...
Въглищата на мини Бобов дол за битово потребление не се
Коментари Харесай

Въглищата на мини Бобов дол не отговарят на изискванията на ЕС за битово потребление

Въглищата на мини " Бобов дол " за битово ползване не се продават, тъй като не дават отговор на европейските условия, оповестиха от " Топливо " – Дупница, съобщи Българското национално радио. Предпочитаните от десетилетия бобовдолски вълища могат да се закупят единствено на черно, от частни търговци.

В " Топливо " в Дупница и в Кюстендилско се продават единствено донбаски въглища и то в чувал по 25 кг против 10 лв.. Продажбата на бобовдолските въглища е спряна още в края на март тази година по наредбата за качеството на въглищата. Оказва се, че тези не дават отговор на европейските условия. Съдържат по-голямо количество сяра. За да се освободят складовете още през март, " Топливо " понижили цената на бобовдолските въглища и ги продали на половин цена. Служител на " Топливо " в Дупница разяснява: " " Топливо " няма право в цяла България да ги продава. Само донбаски въглища, които са на чували " ".

Все още по някои хранилища в региона можело да се намерят бобовдолски въглища против 265 лв. за звук, споделиха търговци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР