Съединените щати спряха временно доставка на бомби за Израел, след

...
Съединените щати спряха временно доставка на бомби за Израел, след
Коментари Харесай

САЩ спряха временно доставка на бомби за Израел

С ъединените щати стопираха краткотрайно доставка на бомби за Израел, откакто той не съумя да отговори на опасенията на Вашингтон по отношение на проектите за навлизане в южния град Рафах в Газа, съобщи почитан американски чиновник, представен от Агенция Франс Прес.

*Видеото е архивно!

" Миналата седмица спряхме една пратка оръжия. Тя се състои от 1800 бомби с тегло 907 кг. и 1700 бомби с тегло 226 кг ", съобщи високопоставеният чиновник в администрацията на президента Джо Байдън при изискване за анонимност.

" Не сме взели дефинитивно решение по какъв начин да действаме с тази пратка ", добави служителят.

Администрацията на Байдън взе това решение, когато се оказа, че Израел е на прага на огромна сухопътна интервенция в Рафах, на която Вашингтон изрично се опълчва.

Израелски и американски публични лица обсъждаха други възможности, само че " тези полемики не престават и не са дали отговор изцяло на нашите опасения ", сподели високопоставеният американски чиновник.

" Тъй като израелските водачи наподобява се приближаваха все още на взимане на решение за такава интервенция, ние започнахме деликатно да преглеждаме препоръчаните прехвърляния на съответни оръжия за Израел, които биха могли да бъдат употребявани в Рафах. Това стартира през април ".

Американският чиновник съобщи, че Вашингтон е бил " изключително фокусиран " върху потреблението на най-тежките 2000-килограмови бомби " и въздействието, което те биха могли да окажат в гъсто обитаеми градски региони, както видяхме в други елементи на Газа ".

Държавният департамент на Съединени американски щати към момента преразглежда други прехвърляния на оръжия, в това число потреблението на комплекти прецизни бомби, известни като JDAM, добави служителят.

След като в продължение на седмици се заканваше да навлезе в южния граничен град, на 6 май Израел прикани палестинците в източната част на Рафах да изоставен " разширената филантропична зона " преди наземното навлизане.

Белият дом съобщи по-рано, че Израел е заречен, че това ще е " лимитирана интервенция ".

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР