В зоните, контролирани от правителството на Сирия, живеят над 80

...
В зоните, контролирани от правителството на Сирия, живеят над 80
Коментари Харесай

Дахер Дахер: Сирия трябва да остане светска държава

" В зоните, следени от държавното управление на Сирия, живеят над 80 % от популацията на страната. Виждаме даже на договарянията в Женева идва съпротива – само че с коя съпротива да се приказва – с тази на Турция, с тази на Катар, на Саудитска Арабия.

Това разгласи в предаването " Денят на живо” по Канал 3 зам.-председателят на Асоциацията на сирийците Дахер Дахер по отношение на горещата тематика за обстановката в Сирия и ударите на Съединени американски щати, Англия и Франция против режима на Башар Асад.
" В по този начин наречените размирен региони има единствено фенове на салафитско-уахабитската теория, която даже не е присъща за Сирия, а за Саудитска Арабия. Там няма християни, не се честват християнски празници. И тук не става въпрос за поддръжка, а за национални ползи. А националните ползи на Сирия са за всички”, добави гостът в студиото.
Дали Сирия може да остане под властта на Башар Асад.
" Сирия е мултикултурна страна и за нея е най-добре да бъде световна страна. Този модел го подсигурява и Западът би трябвало да го разбере.
Дахер предвижда, че ще се стигне до делба на ресурсите, които има Сирия и другите страни с ползи да се схванат.
" Подялба на Сирия не е в сходство с националните ползи на страната – по-скоро на ресурсите, които има Сирия. Един район ще взима избрана квота, различен – друга. Една компания ще взема еди какъв брой си и по този начин ", добави зам.-председателят на Асоциацията на сирийците в България.
Той счита, че скоро може да се стигне и до конфликт с турските сили в северната част на Сирия.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР