В южнокорейския пристанищен град Пусан пристигна ядрена подводница на ВМС

...
В южнокорейския пристанищен град Пусан пристигна ядрена подводница на ВМС
Коментари Харесай

Американска ядрена подводница пристигна в Южна Корея

В южнокорейския пристанищен град Пусан дойде нуклеарна подводница на Военноморски сили на Съединени американски щати, демонстрирайки обещанието на Вашингтон да противодейства на възходящите закани от страна на Пхенян, оповестиха военните от Сеул.


Отношенията сред двете Кореи се намират в една от най-ниските си точки, като дипломацията е в застой, а севернокорейският водач Ким Чен Ун разгласи нацията си за " необратима " нуклеарна мощ и прикани за увеличение на създаването на оръжия, в това число тактически нуклеарни оръжия.

В отговор Сеул и Вашингтон се заканиха, че в случай че Пхенян в миналото употребява личните си нуклеарни оръжия против съдружниците, ще бъде изправен пред нуклеарен отговор и " край " на настоящето държавно управление в Северна Корея.

USS " Мичиган ", нуклеарна ракетна подводница клас " Охайо ", дойде в Бусан за първи път от шест години, оповестиха южнокорейските военни в сходство с декларацията на Вашингтон, подписана от водачите на Съединени американски щати и Южна Корея през април.

В декларацията се показва, че " задължението на Вашингтон да разшири възпиращата мощ на Южна Корея е подсилен от цялостния набор от американски качества, в това число нуклеарни ", с цел да се противодейства на възходящите закани от страна на Пхенян, съобщи командващият флота на Южна Корея Ким Мюн-су.

Пристигането на подводницата има за цел " да извърши всъщност Декларацията от Вашингтон... да ускори постоянната видимост на стратегическите активи на Съединени американски щати на Корейския полуостров ", сподели той.

С идването на подводницата Сеул и Вашингтон възнамеряват да " укрепят своите качества за специфични бойни дейности и оперативна съгласуемост в отговор на възходящите закани от страна на Северна Корея посредством взаимни учения за специфични бойни дейности ", се споделя в изказване на Обединения комитет на началник-щабовете (JCS).

18 000-тонната подводница е дълга към 170 метра и може да бъде оборудвана със 150 ракети " Томахоук " с обхват 2500 километра, съгласно JCS.

В четвъртък Пхенян изстреля две балистични ракети в явен отговор на продължаващите взаимни военни учения на Съединени американски щати и Южна Корея.

Северна Корея преглежда всички сходни учения като подготовки за инвазия и ги разказва като " неистови " учения, " симулиращи тотална война против " Пхенян. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР