СподелиСушата, горещата вълна и недостигът на вода в Мексико са

...
СподелиСушата, горещата вълна и недостигът на вода в Мексико са
Коментари Харесай

Сушата и горещините изкараха полицията в Мексико на протест

Сподели
Сушата, горещата вълна и дефицитът на вода в Мексико са толкоз огромни, че даже полицията блокира през вчерашния ден придвижването в символ на митинг, съобщи АП.

През последните месеци жителите на някои квартали на столицата постоянно образуват човешки вериги, с цел да блокират булеварди с искане с цел да им бъде обезпечена вода.

Обикновено полицията се пробва да пренасочи придвижването, само че през вчерашния ден някои служители на реда сами проведоха протестна обсада наоколо до емблематичния Паметник на независимостта.

Полицаите блокираха шест ленти за придвижване, като обявиха, че в полицейските ръководства няма вода от една седмица и че тоалетните са неизползваеми.

Липсата на вода е изострила дългогодишното напрежение сред служителите на реда и техните началници по въпроси като полов тормоз и несправедливи условия на труд.
Началниците имат вода в кабинетите си, само че на нас не ни е разрешено да влизаме там “, съобщи полицайка, поискала анонимност. „ Те не ни дават решения. Днес докараха камион с вода, откакто видяха, че са се появили вести за това в медиите “, добави тя.
В изискванията на рекордни температури и тежка суша доста здания в столицата би трябвало да се доставят с вода от камиони цистерни, само че те са в дефицит и са скъпи.
Вчера в към 85 на 100 от територията на страната температурите доближиха най-малко 40 градуса по Целзий.
Почти 40 % от язовирите в страната са с потенциал под 20 на 100, а 40 % са цялостни сред 20 и 50 на 100.

Град Мексико е заставен да понижи водоснабдяването, защото язовирите, които зареждат града, пресъхват.

В някои магазини към този момент няма минерална вода.

В цялата страна управляващите трябваше да доставят вода с камиони за всички потребности – от лечебните заведения до пожарните екипи.

Ниските равнища в язовирите на водноелектрическите централи способстваха за спиране на електрозахранването в някои елементи на страната.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР