В йерархията на животинския свят има един особен вид животно

...
В йерархията на животинския свят има един особен вид животно
Коментари Харесай

Калин Калпакчиев - борсукът от ВСС

В йерархията на животинския свят има един необикновен тип животно - едно от трите типа на жанр Язовец, семейство Порови. Известно е като Борсук. Язовецът има присъщ нос, който навира на всички места. Сред хората, “борсуците” не се употребяват с положително отношение, може би тъй като по този начин биват наричани мрачни, неприветливи и зли индивиди. А такива хора има на всички места. Има даже и в правораздаването, освен това на най-висшите етажи на неговото ръководство – във Висшия правосъден съвет. Никак не е мъчно, в случай че човек разпознае в облика на към 70 см. порче един от отрицателно настроените членове на отиващото си “правителство на правосъдната власт”, точно лицето Калин Калпакчиев – любимецът на подсъдими олигарси.

В почивната неделя Калин Калпакчиев за следващ път получи медийна естрада – ефирът на банкрутиралата бТВ, с цел да морализаторства по адрес на сътрудниците си, с които в последните пет години е управлявал правораздаването. Без, обаче, да даде пояснения за купищата въпроси, които висят над главата на члена на Висшия правосъден съвет като Дамоклев меч. Калпакчиев е от тези представители на българската страна и публичен живот, за които егото е най-важно. И поради това няма в никакъв случай да го видите да дава отговор на неуместни въпроси, тъй като те биха разрушили дантеления му облик и нарушили фалцетния му изказ. Заради това, протежето на олигархията, представителят на компрометирания и политизиран Съюз на съдиите в България в отиващия си Висш съдебен съвет, получава естрада при един от стожерите на баджак- “журналистиката” в кабеларката бТВ.


Баджак- “журналистиката” в услуга на любимеца на олигархичните кукловоди във Висш съдебен съвет

Моралът изисква преди да кажеш неприятна дума за другия, най-малко да имаш смелостта да признаеш личните си грехове. Не и в случай че си един от главните проводници и източници на бламиране работата на висшия орган на правосъдната власт в миналите пет години. Заради това Калпакчиев и в никакъв случай не дава отговор на няколко извънредно ясни и елементарно проверими откъм изнесеното в тях въпроси:

1. Колко са българските магистрати, които имат скоростно израстване в кариерата, която има Калин Калпакчиев? И с цел да бъдем съответни – какъв брой съдии от Софийския областен съд непосредствено стават съдии в Софийския апелативен съд, без да минават през междинната инстанция – Софийския градски съд. Едва когато Калпакчиев даде обстоен и достоверен отговор на този въпрос, той може да получи правото да изрази мнение по кадровите въпроси, които Висш съдебен съвет е решавал от 2012-та година насам.

2. Как ще изясни господин Калпакчиев личния си избор в края на м. януари 2015 година, когато се разгласи срещу кандидатурата на Лозан Панов за ръководител на Върховния касационен съд, а единствено след броени месеци двамата станаха съучастници в политизирането на правораздаването, войната против държавното обвиняване и саботиране работата на Висш съдебен съвет?

3. Идният вторник Калпакчиев ще би трябвало да стимулира и едно свое решение – освобождението на ръководителя на Софийския градски съд Калоян Топалов и една от заместничките му, освен това основна – ръководителят на Търговската гилдия на съда. Как по този начин стана, че за малко повече от две години Топалов изненадващо реши, че си е приключил работата и се пробва да се измъкне небрежно от правораздаването? Та, нали точно Калпакчиев беше един от най-ревностните му бранители, когато Висш съдебен съвет установяваше нарушаване след нарушаване в работата на административния началник на основната правосъдна инстанция.

4. Магистратът усеща ли се в спор на ползи, когато личната му съпруга-съдия взема решение търговски разногласия, освен това повече от подозрително, а по-късно в качеството му на член на Висш съдебен съвет, Калпакчиев се пробва да прикрие скандални условия?

5. И тъй като Калпакчиев има намерение да продължи да правораздава откакто освободи поста на член на Висш съдебен съвет при започване на октомври, дали не е време, преди да продължи с оправдаването на корумпирани персони, да даде пояснение за едно от емблематичните каузи на българския преход – процесът за източване на милиони по Програма САПАРД? Делото е емблематично, тъй като до момента в който в Германия съучастниците на българските “тартори” на “ужилването” на европейския бюджет от дълго време чуха и даже изтърпяха присъдите си, то в България Калпакчиев е един от тези съдии, които оневиниха причинителите на кражбата на европари.


Калин Калпакчиев, Христо Иванов и Мирослава Тодорова разискват по кьошетата идващите доноси против България

Примерите, които биха разкрили същинския облик на Калпакчиев, могат да продължат до 55, а евентуално и доста повече. Защото, в отминаващите пет години, Калпакчиев прилагаше сполучливо схемата на арогантното деформиране на обстоятелствата и в същото време непрестанно продуцираше компромати и саботажи. Заради това, през днешния ден политизираният магистрат употребява услугите на кабеларката, обслужваща беглеца от правораздаването Цветан Василев, с цел да нападна сътрудниците си. Прави го със забележителна лекост и евентуално, тъй като продължава да не е обяснил по какъв начин се вписва в ролята на кадровик на Темида присъединяване му в секрети сбирки с политически лица – с проваления някогашен правосъден министър и капитулирал партиен водач Христо Иванов, с компрометираната поради позволения рецидив в забавянето на каузи съдийка Мирослава Тодорова и с доносника от Европейската комисия, поради който страната ни продължава да бъде унищожавана с Мониторинговия механисъм, Юри Тавание, на които срещи биват планувани идващите офанзиви против институции и страната като цяло.

Наистина е хубаво, че Калпакчиев си отива от Висш съдебен съвет. Лошото е, че борсуците в кадровия орган на правосъдната система не са спрели да се развъждат, единствено въпрос на време е да забележим кой ще е идващият представител на един от трите типа на жанр Язовец, семейство Порови.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР