В условията на нарастващи в световен мащаб политическа нестабилност, военни

...
В условията на нарастващи в световен мащаб политическа нестабилност, военни
Коментари Харесай

Решенията на правителството са мотивирани от ангажименти пред чужди държави

" В изискванията на възходящи в международен мащаб политическа неустойчивост, военни спорове, тероризъм и незаконна имиграция и обвързваните с тях опасности, доста засилени след началото на войната на Русия против Украйна и допълнени от новата война покрай нашия район сред Израел и Хамас, българското държавно управление и ръководещото болшинство, вместо да лимитират въздействието върху България на засилващата се неустойчивост и припламващи спорове, слагат страната и жителите под възходящи опасности за сигурността ". Това съобщи заместник-председателят на Народното събрание от " Българска социалистическа партия за България " Кристиан Вигенин от парламентарната естрада по време на разискването на вота на съмнение против държавното управление в региона на защитата и националната сигурност.
По неговите думи Българската войска е лишавана от качества в услуга на непознати ползи, а редом с това, без сериозен разбор на мощно променените условия, продължава насочването на големи запаси към вложения в нови качества, които са все по-малко обвързани със актуалните закани.
" Това се прави на фона на възходящи проблеми в кадровото обезпечаване на армията и увеличаващ се некомплект. Липсва тактика за развиване на въоръжените сили в подтекста на сегашната обстановка, а обществото е в незнание за същинското положение на въоръжените сили и за безспорната взаимозависимост на защитата ни от външни фактори. Създава се обективно чувство, че решенията в областта на сигурността и защитата се взимат не на база действителните потребности, а още веднъж в услуга на непознати стопански и политически ползи ", акцентира Вигенин.
Той напомни, че за късото си битие държавното управление се е заело с даване на обилни количества муниции, сякаш с отпаднала нужда, само че водещо до внезапно понижаване на боеспособността, в резултат на изпразнените хранилища.
" Няма политика, за която да не може да бъде пожелан избор на съмнение, доколкото неуспехите следват един след различен. Няма почтени и измежду тези от вас, които станахте негови съучастници, като го подкрепихте и при избора му, а по-късно и при първия избор на съмнение. Призоваваме ви да сложим дружно завършек на мъката и да дадете късмет на ново ръководство с повече подготвеност, отговорност и държавническо отношение към проблемите. Защото става все по-болезнено ясно, че за България е надалеч по-лошо не в случай че държавното управление си отиде, а в случай че то остане ", заключи Кристиан Вигенин.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР