В условията на епидемия здравното министерство препоръчва да се работи

...
В условията на епидемия здравното министерство препоръчва да се работи
Коментари Харесай

Инспектори може да проверяват работещите от вкъщи

В изискванията на зараза здравното министерство предлага да се работи отдалечено, където е допустимо. И този вид работа обаче крие опасности за физическото и психическото здраве на чиновниците.

От Главната ревизия по труда припомнят, че шефът е задължен да оцени риска и на работното място вкъщи и да вземе ограничения за ограничението му, съобщи Българската национална телевизия.

Трудовите инспектори могат да ревизират и изискванията на работното място вкъщи. Работата от отдалеченост крие опасности за физическото здраве като тези в офиса.

" Те са свързани с мускулно-скелетни увреждания и всички други опасности свързани с работата на бюро, стоенето на едно място, работа с видео екран, съобщи Мирослава Ангелова - шеф " Инспектиране на труда ", ИА " ГИТ ".

" Инспекцията по труда може да ревизира изискванията на работното място вкъщи. Това би трябвало да става със познание на служащия. Тъй като въпреки всичко влизаме в дома му. И имаме уговорката да го уведомим авансово.

По-сериозният риск е обществената изолираност. А законодателство задължава шефа да предприеме ограничения. Така че, тези хора, които работят от домовете си, да не се усещат изолирани. Длъжен е да сътвори организация, която да им основава естествена връзка, както служебна, по този начин и отвън служебна ", добави Ангелова.

Много компании от IT бранша са подхванали разнообразни обществени начинания от отдалеченост. Социалните начинания не са наложителни, а целесъобразни за работодателя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР