В унгарските медии се появиха снимки на министър от кабинета

...
В унгарските медии се появиха снимки на министър от кабинета
Коментари Харесай

Ангажиран с кризата в Беларус унгарски министър бе забелязан на яхта на милиардер

В унгарските медии се появиха фотоси на министър от кабинета на унгарския министър председател Виктор Орбан на хърватска яхта, който си почива в разгара на пандемията, до момента в който се допуска, че би трябвало да работи за уреждането рецесията в Беларус, което породи дискусия в Унгария, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

Новинарският уебсайт Atlatszo.hu разгласява през днешния ден фотоси на унгарския външен министър Петер Сиярто на борда на първокласна яхта, за които се твърди, че са направени в неделя в намерено море до адриатическия бряг. Впрочем в същия ден близкият до премиера Орбан министър разгласява в обществените мрежи своя фотография в костюм и съобщи, че работи за усилване приноса на Унгария в уреждането на политическата рецесия в Беларус.

"Сиярто излъга за това, че работи в офиса си, до момента в който си почива на първокласна яхта на милиардер ", реагира социалистическата съпротива в официално съобщение. Според нея тези медийни разкрития повдигат въпроси за същинското дипломатическо ангажиране на Унгария, която разгласи предходната седмица, "че е заинтригувана европейските решения да бъдат взети въз основата на разговор и да не затрудняват бъдещите връзки сред Европейския съюз и Беларус ".

Служител на унгарското министерство на външните работи реагира, като съобщи във "Фейсбук ", че министър Сиярто е "на отмора, по време на която работи " и е наскърбен от похищението върху персоналния му живот.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР