В Украйна има съоръжения за биологични изследвания, а Киев и

...
В Украйна има съоръжения за биологични изследвания, а Киев и
Коментари Харесай

Вашингтон призна за биолаборатории в Русия, чистят се следи

В Украйна има уреди за биологични проучвания, а Киев и Вашингтон работят за попречване на това насъбраните там материали да попаднат в ръцете на съветските сили, призна заместител държавният секретар на Съединени американски щати Виктория Нюланд, написа РИА Новости.

При чуване в Сената Нюланд беше запитана дали в Украйна има химически или биологични оръжия. „ Украйна има уреди за биологични проучвания. Ние сме загрижени, че съветските сили може да се опитат да поемат контрола над тях, тъй че работим с украинците да предотвратим попадането на тези проучвателен материали в ръцете на съветските сили “, изясни Нюланд.

Руското министерство на защитата преди този момент направи презентация, от която следва, че Съединени американски щати са похарчили повече от 200 милиона $ за действието на биологични лаборатории в Украйна, които участваха в американската военна биологична стратегия, напомня Епицентър.бг.

Във връзка с данните за военно-биологични дейности на Съединени американски щати в Украйна, съветската страна не изключва стартирането на съвещателен механизъм по Конвенцията за възбрана на биологичните и токсичните оръжия (BTWC), сподели представителят на външното министерство Мария Захарова.

Коментирайки информация за финансирани от Съединени американски щати биологични лаборатории в Украйна, представителят на китайското външно министерство Чжао Лизкиан прикани Съединени американски щати да изяснят дейностите си по биологична милитаризация вътре в страната и в чужбина.

Руските военни разкриха в Украйна обстоятелства за настояща военно-биологична стратегия, финансирана от Съединените щати. В неделя военният представител ген. Игор Конашенков съобщи:„ Бяха разкрити обстоятелствата за незабавно пречистване от режима на Киев на следи от изпълнявана в Украйна военнобиологична стратегия, финансирана от Министерството на защитата на Съединени американски щати “, сподели той.

Според съветските данни са били събрани и трансферирани на Изследователския институт " Уолтър Рийд " на армията на Съединени американски щати проби от високопатогенни варианти на на инфекциозни болести (чума, антракс, холера, туларемия, бруцелоза, кримско-конговируси, хантавируси, вирус на енцефалит, пренасян от кърлежи и лептоспироза)​. Под претекст за битка с коронавирус, Украйна е изпратила на Съединените щати хиляди серумни проби от пациенти, принадлежащи най-вече към „ славянската етническа група “, заяви ТАСС.

Ген. Игор Конашенков разгласи, че е получена информация от чиновници на украинските биологични лаборатории за незабавното заличаване на изключително рискови патогени на 24 февруари: чума, антракс, туларемия, холера и други смъртоносни заболявания.

Както означи Конашенков, в този момент документите се проучват от съветски експерти от войските за радиационна, химическа и биологична отбрана.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР