В Турция бе открит тунелът Пиринкаялар, който ще свърже Източен

...
В Турция бе открит тунелът Пиринкаялар, който ще свърже Източен
Коментари Харесай

В Турция откриха тунел, свързващ Източен Анадол с Източното Черноморие

В Турция бе открит тунелът Пиринкаялар, който ще свърже Източен и Югоизточен Анадол с Източното Черноморие, а оттова и с региона на Кавказ, заяви турският ефирен канал НТВ.

Тунелът с дължина 2 272 метра е издигнат на прохода Пиринкаялар, намиращ се на пътя Ерзурум-Артвин (Източна Турция), добавя Българска телеграфна агенция.

Телевизията отбелязва, че проходът Пиринкаялар е прочут като сектор с огромен брой пътно-транспортни катастрофи. Проектът редуцира съществуващия път с 680 метра. Турската държавна телевизия ТРТ Хабер показва, че с откриването на тунела 36-те остри завоя в региона на прохода към този момент няма да основават компликация за водачите.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който се включи с видеоконферентна връзка в церемонията по откриването, уточни, че тунелът ще обезпечава на страната спестовност от близо 18 милиона лири годишно и ще способства за запазване на околната среда, намалявайки с 230 тона въглеродните излъчвания.

Ердоган съобщи, че тунелът ще улесни превоза сред Ерзурум и Артвин, които имат висок туристически капацитет, и ще даде нови благоприятни условия, оповестява Анадолската организация. Той добави, че тунелът ще улесни и директния превоз към региона на Кавказ през тези два града.

Целта ни е, като превърнем нашата страна в една от 10-те най-големи стопански системи в света, да имаме по-ефективно въздействие в световната система на ръководство, уточни Ердоган.

В известие на министерството на превоза и инфраструктурата се отбелязва, че тунелът е издигнат за да се обезпечи безвреден, бърз и непрестанен превоз в сложните зимни условия.

Тунелът, който ще свърже Ерзурум и Артвин, ще облекчи превоза до туристическите и търговски центрове. Той ще способства за общественото и икономическо развиване на региона.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР