В цялата нова българска история политици и общественици от всякакъв

...
В цялата нова българска история политици и общественици от всякакъв
Коментари Харесай

Николай Марков: За разлика от националните ни герои, днешните политици са паразити

" В цялата нова българска история политици и общественици от всевъзможен тип са вегетирали и живели върху гърбовете на националните ни герои, дали самоуверено живота си за нация и родно място. Живи национални митове!
И днешните държавници и политици, както и всички минали такива са първоначални обществени животни, които не могат да съществуват без да се качат на гърба на огромния кит. Паразити, които нямат граници в преиграването, лицемерието и изкривяване на историята в своя персонална изгода и за прикрито пъклено дело против своя народ и татковина. Точно противоположното на делото на националните ни герои. В наши дни виждам раждането на цели придвижвания, партии, футболни тимове и впрочем, чиято цел е тоталната операция на публичното схващане с имената Ботев и Левски. Срамно ", написа специалистът по национална сигурност.
 Николай Марков: Новата управническа коалиция е контрактувана, животът на Борисов е в заплаха Николай Марков: Новата управническа коалиция е контрактувана, животът на Борисов е в заплаха
„ Все повече жители започнаха да възприемат прокуратурата като политически орган. Тя и звучи като политически орган, по тази причина нейн...
" Погледнете през моите очи.
Ботев е систематизиран облик на интелектуалния човек, добре просветен, учтив в културна среда, само че с присъщ избухлив манталитет. Честно казано и този манталитет си го изяснявам като форма на интелектуален митинг против личния си народ, който е потопен в обезсърчение, боязън и безбожничество. Точно като в наши дни.
Левски е систематизиран облик на чистосърдечния човек, не добре просветен, мощно подсъзнателен, естествен, израснал в неприятна битова среда, зареден с натурален яд и мощна воля за живот. Това е форма на различен тип митинг, само че не против своите, а против всички други, които вижда като причина за неправдата. И през днешния ден има доста такива хора и при избрани стечения на комплицирани условия ще се проявят и появят пред очите ви.
Ботев и Левски са изцяло разнообразни и като политически възгледи, тактически революционни познания и светоусещане. Те са двата полюса на Земята, които в никакъв случай нямат късмет да се срещнат, макар, че доста от нас ги възприемат еднообразно.
 Честваме 173 години от рождението на Христо Ботев Честваме 173 години от рождението на Христо Ботев
Днес се навършват 173 години от рождението на Христо Ботев. Пред паметника на огромния български стихотворец и бунтовник в родния му град Ка...
И двата облика се появяват в историческите учебници по политически аргументи и с идеологическа обосновка. Това несъмнено ще ви изненада, само че е тъкмо по този начин. И двата облика са феникси излезли от политическата пепел, за политически и по-малко за национално обосновани цели. Трудно е за разбиране, само че след Освобождението на България тези имена не значат съвсем нищо за нашите предшественици, макар безспорния им принос към общото дело, като на доста други от дълго време и незаслужено забравени към този момент наши татковци и предци.
Всеки народ има потребност от идеали и това е колкото потребно, толкоз и нездравословно, тъй като постоянно ще се намират лицемерни и подли души сред нас, които ще експлоатират по рабски метод тези идеали в персонална изгода и за пъклени каузи. Човешката страст е бурно море в което разсъдъка, уви, няма значително място. Имаме с какво да се гордеем като нация и има от какво да се срамим, също като в дните в които ние живеем. Но все пак, няма място за оттегляне от българското, родното и нашето.
Бог да пази България. "
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР