В Централна Гърция (Беотия, Евия, вкл. остров Скирос), регион Атика,

...
В Централна Гърция (Беотия, Евия, вкл. остров Скирос), регион Атика,
Коментари Харесай

Пожароопасност: МВнР с предупреждения от най-висока степен за много райони в Гърция

В Централна Гърция (Беотия, Евия, включително остров Скирос), район Атика, Пелопонес (регион Коринтия), Регион Източна Македония и Тракия (Родопи, Еврос, включително о. Самотраки) има висок риск от пожари, категория четири, на следващия ден, по информация на Генералния секретариат за гражданска отбрана на гръцкото Министерството на климатичните рецесии и гражданска отбрана, оповестяват от българското Министерство на външните работи (МВнР).

Гръцките управляващи поучават жителите неотложно да се обадят на телефон 199 или 112 при пожар, като дават точна и ясна информация за местонахождението и обсега на зародилия пожар. Генералният секретариат предлага на жителите да бъдат изключително деликатни и да заобикалят действия навън, които могат да причинят пожар по немарливост, като изгаряне на сухи треви и клони или останки от разчистване, потребление на машини, които провокират искри като циркуляри, заваръчни уреди, потребление на външни скари, опушване на пчели, мятане на запалени цигари и други

Паленето на ниви е безусловно неразрешено, защото в горещото време опасността от пожари се повишава доста . За повече информация и указания жителите могат да посетят уеб страницата на Генералния секретариат за гражданска отбрана на civilprotection.gov.gr, показват от Министерство на външните работи. 

Посолството в Атина продължава да следи развиването на обстановката, като е обезпечено непрекъснато дежурство за оказване на подпомагане на българските жители на телефоните на задачата: +30 210 67 48 105, +30 210 67 48 106; +30 210 67 48 107, както и на мобилен телефон: +30 693 70 96 220. Въпроси могат да бъдат отправяни и на имейл адресите: [email protected] ; [email protected][email protected]. Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР