В тристранен телефонен разговор руският президент Владимир Путин, германският канцлер

...
В тристранен телефонен разговор руският президент Владимир Путин, германският канцлер
Коментари Харесай

Киев остава в очакване на щурм на руската армия

В тристранен телефонен диалог съветският президент Владимир Путин, немският канцлер Олаф Шолц и френският президент Еманюел Макрон разискаха руско-украинските договаряния. Макрон и Шолц още веднъж са настояли за неотложен завършек на войната. Според френското президентство Путин не е показал подготвеност да спре военните дейности.

На този декор Киев остава в очакване на взлом на съветската войска. В региона се намира спрелият съветски ескорт, дълъг 40 километра. Според американските военни в този момент той се прегрупира. Градовете Харков, Чернигов, Суми и Мариупол остават обсадени и са под мощен съветски обстрел. Тази вечер украинските разследващи служби оповестиха за 7 цивилни жертви след съветски обстрел на филантропичен ескорт в региона на Киев, съобщи организация Ройтерс.

Сателитни фрагменти демонстрират интензивни артилерийски обстрели северозападно от Киев.Кадрите са предоставени от основана в Съединените щати компания.

Според последните известия по-голямата част от съветските сили се струпват към украинската столица.

Минометен снаряд е блъснал киевски квартал.

Руски ракети нападнаха и унищожиха военновъздушна база във Василков, киевска област, заяви локалният кмет. При офанзивата е изумен склад за муниции.

Градовете Харков, Чернигов, Суми и Мариупол остават обсадени и под мощен съветски обстрел.

Съобщава се за минимум един умрял при удар на снаряд в жилищна зона в Харков. Джамия в Мариупол, приютила над 80 цивилни е била атакувана. Москва отхвърля да е нападала цивилен обекти.

За тежки сражения се оповестява в региона на южния град Николаев. Украинските военни са съумели да отхвърлен съветска офанзива, само че са уверени, че тя ще се повтори.

" Спечелихме борбата, само че не и войната ", съобщи Виталий Ким, губернатор на Николаев.

Киев и Москва договориха нови филантропични коридори за цивилни от Суми. Всички конвои се насочват към централния град Полтава.

Украинският президент Зеленски разгласи, че съветската войска изпраща подкрепления след огромни загуби.

" От началото на нашествието 31 батальонни тактически групи на врага изгубиха бойните си качества. Руски военни се вземат в плен освен поединично, само че и на групи ", съобщи Володимир Зеленски.

Според Зеленски 500-600 съветски бойци са се предали в петък. Той прикани водачите на Франция и Германия да оказват помощ за освобождението на кмета на Мелитопол, който съгласно Киев е похитен от руснаци. В града се организира митинг на локални поданици.

Екип на чешката телевизия демонстрира ситуацията в град Ирпин, на към 25 километра от Киев. Усилията за евакуация оттова не престават.

" Досега нашата организация е евакуирала 5000 души, в това число от Ирпин и Буча, където бяха 1500-2000 ", съобщи Андрей, дороволец в Ирпин.

Според представител на Организация на обединените нации от филантропична помощ може да се нуждаят 12 милиона украинци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР